Dit zijn de leukste vriendinnenuitjes dit voorjaar

Dagjes uit voor vriendinnen |  
Redactioneel door
Foto 1. Samen toeren door het kleurrijke landschap in de Bollenstreek en natuurlijk foto's maken in de bloemenzee! Foto: Renzy.

Fleurige dagjes uit voor vriendinnen

16 februari 2020 Toerisme Landelijk Of je elkaar nou één keer per week of één keer per jaar ziet, dat maakt voor echte vriendinnen niet uit. Vier jullie vriendschap met een vriendinnenuitje! Geen standaard high teas of shopsessies, maar écht even een dagje ertussenuit dit voorjaar. DagjeWeg.NL heeft een paar fleurige dagjes uit voor vriendinnen op een rij gezet. Veel plezier!

Cruisen door heuvels en tulpenvelden

Maak er een oer-Hollands dagje uit van en speel toerist in eigen land! In de elektrische Renault Twizy ga je op toer met Renzy door de Bollenstreek. Een Twizy heeft plaats voor twee mensen, dus je kun de kosten splitten. Rijd door kleurrijke tulpenvelden, langs pittoreske vergezichten en maak selfies in de bloemenzee. Verdwalen is onmogelijk: elke Twizy heeft GPS aan boord.

Meer van de historische vergezichten? Tuk langs ruïnes en eeuwenoude gebouwen en verken Maastricht met Cycle Center. Op een solex tuffen jullie gezamenlijk door het glooiende landschap in Limburg. Onderweg stap je natuurlijk even af voor een kopje koffie en een stukje Limburgse vlaai.

Overleeft jullie vriendschap dit?

Sportieve vriendinnen zijn een zegen en een vloek tegelijk. Elkaar uitdagen is een piece of cake, maar van elkaar verliezen is een compleet ander verhaal... Bij Outdoorpark SEC Almere staat een grandioos survivalparcours voor jullie klaar. Balanceer over de apenswing en junglebrug, schiet met de pijl en boog en ga met elkaar de strijd aan. Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets en krijg er een gratis fotoshoot bij.

Nog zo'n uitdaging: speel Expeditie Robinson bij Adventure Twente in Enschede. Net als in het televisieprogramma ga je terug naar de basics. Hout sprokkelen, vuurtjes maken en verschillende opdrachten uitvoeren. Wie van jullie is de beste survivor? Leuk: je kunt de actieve dag afsluiten met een maaltijd à la Robinson. Samen koken boven het kampvuur!

Dagje uit vol cocktails en chocolade

Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen blij worden van chocolade. Doe jezelf dus een lol en kom bij Choco Loca in Den Bosch bonbons maken en versieren. Je kunt hier zelfs je eigen Bossche bol maken - en natuurlijk opeten. Of maak je eigen high tea of kunstwerk van chocola en boek er een chocolade tapas bij. Je wordt hartelijk ontvangen, want een dagje uit bij Choco Loca is een feestje!

Een bartender die zonder enkele moeite en in no time een geweldige cocktail in elkaar flanst, heeft iets woest aantrekkelijks. Nu kun je die skill zelf op je cv zetten. Bij House of Bols in Amsterdam zijn er cocktails in overvloed. Ga op reis door een wereld van smaken en aroma's en verzin en shake in de Flair Booth je eigen cocktail! Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets en krijg korting én een cocktail.

Voor de extra fanatieke BFF's

Een potje minigolf klinkt gezellig, maar jullie nemen dit héél serieus. Want er kan maar één vriendin de allerhoogste score behalen. En maar één vriendin straalt het felst in de glow in the dark setting. En maar één vriendin is de aller-allerslechtste en doet er tien slagen over om het balletje ook maar in de buurt van een hole te krijgen. Is ook een kunst. Daag elkaar uit op de indoor minigolfbaan van GlowGolf Rotterdam en schuif daarna aan in het Hollywood Café. Hier komen de gerechten uit de kombuis van de Titanic en voor een kopje koffie plof je neer op de bank uit de tv-serie Friends. Toepasselijk.

Wie denkt dat jeu de boules een vriendschappelijk spelletje is dat door Franse bejaarden op straat wordt gespeeld, heeft gelijk. Maar tegenwoordig zijn ze niet de enigen! In Nederland zijn een heleboel leuke jeu de boules bars te vinden. Samen jeu-de-boulen, borrelen, streetfood delen en eigen spelregels verzinnen. Want hoe fanatiek jíj ook bent, de eigenaars van deze jeu de boules bars vinden gezelligheid belangrijker dan winnen. Dus als je de regels niet kent, maakt dat niet uit. Vooruit dan maar, een gezellig spelletje met 'les amis'. Maar de verliezer betaalt de drankjes!

Meer vriendinnenuitjes

Foto 2. Gezellig, vrolijk en héél veel chocola! Boek een vriendinnenuitje bij Choco Loca. Foto: Choco Loca.
Foto 3. Wie van jullie is de snelste en sterkste van de vriendinnengroep? Foto: Outdoorpark SEC Almere.

Laatst gewijzigd: 2022-06-28 13:37:35 · Gepubliceerd: 2019-02-15 11:34:19 - 5585