6 leuke high tea locaties in Rotterdam

Geniet van luxe, vegan en heerlijke high tea's

Meer high tea locaties Redactioneel door
Foto 1. Bij een high tea hoort heel veel lekkers. Foto: Unsplash License, © Sebastian Coman Photography

10 augustus 2023 bijgewerkt: 17 augustus 2023 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Een luxe high tea, een vegan high tea of gewoon de leukste high tea in Rotterdam? Wie een middag wil genieten van lekkere hapjes en potten vol thee heeft in Rotterdam van alles te kiezen! Zie de stad aan je voeten in een restaurant op grote hoogte of verstop je achter een etagère vol lekkers in een groene oase. Dit zijn 6 leuke high tea locaties in Rotterdam!

High tea in Hotel New York

Op zaterdag en zondag mag je jezelf best verwennen met wat lekkers. En waar je zit dan beter dan bij Hotel New York? De Afternoon Tea van het beroemde hotel is om je vingers bij af te likken. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert en geniet dan uitgebreid van vers bereide taartjes, chocolade en sandwiches. Natuurlijk ontbreken ook de scones met clotted cream en jam niet op de mooi gedekte tafel! Tip: bij mooi weer kun je voor Hotel New York op de gratis ligstoelen genieten van het zonnetje. Zie de boten voorbij varen of misschien spot je wel een gigantisch cruiseschip.

High tea aan boord van ss Rotterdam

Stap aan boord van het oude vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn: het ss Rotterdam. Op dit imponerende schip kun je in stijl genieten van een uitgebreide high tea. Dit feestje begint met een glaasje prosecco of alcoholvrije bubbels, waarna nog heel veel lekkers volgt. Wissel een rijk belegde sandwich af met een huisgemaakte brownie of een macaron. Even iets lichts tussendoor? Neem dan wat vers fruit. Voor kinderen is er een speciale kinder high tea, waarbij ze een eigen etagère met drie verdiepingen vol lekkers krijgen. Wat een feestje!

Foto 2. Geniet in stijl van een high tea aan boord van het ss Rotterdam. Foto: ss Rotterdam

Hoger dan hoog

In Rotterdam Centrum kun je niet om de Euromast heen, ook niet als je zin hebt in een high tea! Hier kun je op grote hoogte genieten van een smakelijke high tea. Zoet en hartig, waar je ook maar trek in hebt, het ligt op de etagère! Met onbeperkt thee kun je eindeloos blijven zitten en genieten van de lekkere hapjes en het fenomenale uitzicht. Want de Euromast mag dan niet hoogste gebouw van Rotterdam zijn, het is nog steeds een prachtige plek om over de stad uit te kijken. Voor kinderen is er een speciale kinder high tea; deze is goedkoper.

Let op: een reservering voor een high tea is exclusief entree tot de Euromast. Om binnen te komen moet je nog entreetickets aanschaffen voor de toren.

Foto 3. Genieten van een high tea op hoogte bij de Euromast. Foto: © Mark Bolk

Vegan high tea in Rotterdam: Baker & Moore

Een high tea zonder schuldgevoel vind je bij Baker & Moore, een gezellig restaurant aan de Westblaak. Hun lekkere Healthy High Tea is standaard volledig gluten-, lactose- en suikervrij en ook nog eens helemaal vegan. De ideale high tea waar je iedereen een plezier mee doet. Geniet een middag lang van huisgemaakte sapjes, soep van het seizoen en allerlei smakelijke sandwiches. Natuurlijk ontbreken ook de taartjes niet! De Healthy High Tea is ook leuk voor groepen, bijvoorbeeld voor een babyshower.

High tea in het groen van Trompenburg

Aan de rand van de wijk Kralingen duik je zo van het centrum het groen van Trompenburg Tuinen & Arboretum in. Deze prachtige botanische tuin staat vol bomen en struiken: een indrukwekkende collectie van inheemse en exotische soorten. Midden in deze groene parel staat Theehuis de Uithoek waar je in alle rust kunt genieten van een lunch en wat drinken met iets lekkers. Of van een high tea! De luxe High Tea is te reserveren voor groepen en is super uitgebreid. Een kopje soep, een pannenkoek met een lekkere vulling en een proeverij van Koekela koek. Mmm, dat wil je proeven! Voor vegans zijn er verschillende opties, geef dit wel even aan bij je reservering. Dan kunnen ze er rekening mee houden.

High tea met uitzicht in de UFO

Ook in Rotterdam Zuid ga je de hoogte in en draai je ook nog eens rond in het UFO Restaurant. Dit restaurant stijgt, terwijl je ontspannen aan tafel zit, tot 42,7 meter hoogte en draait dan langzaam rond. Of eigenlijk draait de vloer van het restaurant rond, zodat je steeds weer een ander uitzicht hebt. Geniet met mooi zicht op de stad van een uitgebreide high tea met muffins, macarons, scones en sandwiches. Het arrangement is inclusief frisdrank, koffie en thee. Stiekem meer zin iets anders? Dan kun je in de UFO ook nog kiezen voor een ontbijt, lunch, diner of gourmet.

Meer leuke dingen om te doen in Rotterdam

Foto 4. Genieten van een high tea op hoogte bij de Euromast. Foto: © Mark Bolk

Laatst gewijzigd: 2023-08-17 09:43:28 · Gepubliceerd: 10 augustus 2023 - 4759