1

Korting pakken met Pake en Beppe

Friese musea organiseren kinderactiviteiten en geven gratis toegang

Dagje uit in Friesland Nieuws door
Foto 1. Lekker aan de slag in het Fries Museum. Foto: Fries Museum

archief oud artikel 24 februari 2015 Toerisme Een stuk minder feestelijk dan voorgaande jaren, maar ook dit jaar organiseren Friese musea leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie. Met de actie Help pake en beppe de vakantie door! is logeren bij opa en oma nog veel leuker. Samen knutselen of pannenkoeken bakken en zelf een tegeltje beschilderen. Op vertoon van pake of beppe krijg kinderen bij veel musea gratis toegang of korting.

Logeren bij opa en oma is altijd heerlijk. Ook deze voorjaarsvakantie pakken vast veel kinderen hun koffertje om het bij deze lieverds te stallen. En wat is er leuker dan samen een dagje weg te gaan? In Friesland organiseren veel kleine musea activiteiten, waaraan je op vertoon van een pake of beppe (of een andere volwassene) met korting mee mag doen. Voorgaande jaren pakte de organisatie de activiteitenweek Help pake en beppe de vakantie door!, van 24 tot en met 27 februari 2015, wat grootser aan, maar door het verdwijnen van subsidie is het dit jaar een stuk kariger. Maar leuke activiteiten zijn er zeker!

Fries Museum

LEEUWARDEN - Omdat het vakantie is heeft het Fries Museum iedere dag vier workshops speciaal voor kinderen. Bekijk de Hindelooper kamer in het museum en raak geïnspireerd door de blauwe tegeltjes. In de workshop Toffe tegeltjes mag ieder kind vanaf 4 jaar vervolgens zelf een tegeltje versieren. Kinderen die kunnen schrijven proberen een persoonsbewijs te vervalsen in de workshop Knappe vervalsingen. Wie blijkt de meestervervalser te zijn? Alle workshops zijn te vinden op de website van het museum.

EERNEWOUDE- In het Fries Landbouwmuseum geen Pake, maar pannenkoek! Tijdens de Pannenkoek en Beppedagen sjouwen alle kinderen het museum door met een zakje graan. Onderweg leren ze hoe dit gewas groeit en bloeit. En, niet onbelangrijk, wat je ervan kunt maken! Samen met pake en beppe malen ze hun eigen graan en bakken vervolgens een heerlijke pannenkoek.

Foto 2. Help pake en beppe de vakantie door!

Laatst gewijzigd: 2015-02-24 17:29:21 · Gepubliceerd: 24 februari 2015 - 453