Smullen van chocola op het Chocoa Festival

Geniet van chocola op het Chocoa Festival |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Om je vingers bij af te likken!

3 februari 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Wie houdt er niet van chocola? Kun jij je voorstellen in een wereld te leven zonder deze zoete lekkernij? Op het Chocoa Festival in het centrum van Amsterdam staat drie dagen lang alles in het teken van cacao. Je ontdekt hier alles over de herkomst én de toekomst van chocola! En dat natuurlijk niet zonder te proeven...

Foto 1. Blijde kindergezichten tijdens een workshop chocolade tekenen. Foto: Chocoa

Proef en geniet van chocola

Kopje koffie met een bonbon?

Streel je smaakpapillen terwijl je deelneemt aan één van de gratis proeverijen. Meer dan vijftig stands en dertig proeverijen door chocolade-experts staan klaar om je te voorzien van goede en duurzame chocolade. Maar het blijft op het Chocoa Festival niet bij alleen chocolade. Een lekker kopje koffie in combinatie met een bonbon gaat er ook altijd wel in! Probeer het zelf, of proef van wijn, speciaalbieren en andere producten. Wat denk jij? Is duurzame chocolade echt het lekkerst?

Geniet thuis na met zelfgemaakte chocola

Hoe verandert zo'n droge cacaoboon in een op je tong smeltende chocoladereep? Ga tijdens het Chocoa Festival op reis door het productieproces en ontdek hoe chocolade gemaakt wordt: van boon tot bonbon. Bekijk een interessante documentaire of leer hoe je zelf chocolade kunt maken tijdens een workshop!

Kinderen en chocolade

In gedachten zie je de verheerlijkte, bruine kindermondjes al lachen! Kinderen en chocolade een goede combi? Op Chocao Festival wel! Laat je schminken, maak een kunstwerk van chocola of luister naar de spannendste verhalen van de verhalenverteller. Een kind is hier niet zomaar uitgekeken, en je zult geen maag horen knorren!

Praktische informatie

Het Chocao Festival is op zaterdag 6 februari en zondag 7 februari van 10:00 uur tot 18:00 uur in de Beurs van Berlage.
Foto 2. Dompel al het lekkers in de chocoladefontein! Foto: Chocoa
Foto 3. Bekijk de presentaties van chocolade-experts. Foto: Chocoa
Foto 4. Verschillende chocolademakers bieden hun koopwaar aan. Foto: Chocoa
Doe mee met één van de leuke chocoladeworkshops. Foto: Chocoa

Laatst gewijzigd: 2016-02-04 09:31:03 · Gepubliceerd: 2015-03-06 16:26:11 - 2071