1

De leukste markten in maart

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wil missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Ook voor boeken ga je naar de markt. Foto: DagjeWeg.NL

28 februari 2024 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een gezellige wintermarkt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in maart.

2 & 3 maart: Pasar Malam

Rijswijk, Zuid-Holland - Genoeg van het grijze weer? Stap dan in Indische sferen op de Pasar Malam in de Broodfabriek. De geur van spijzen voert je meteen naar Indonesië. In de kraampjes kom je allemaal leuke Indische spullen en smakelijke etenswaren. Er klinkt Indische muziek en dansgroepen nemen je mee naar Bali en andere eilanden. Kom zaterdag kijken naar een uniek Wajang schimmenspel, maak je eigen offerandes en laat jezelf zondag gaan in een workshop Balinese dans. Je zou bijna vergeten om te shoppen, maar dat zou zonde zijn! En neem de kinderen gerust mee, die kijken ook hun ogen uit, kunnen zich laten schminken en een kleurplaat kleuren met kans op een leuke prijs.

2 & 3 maart en daarna: De Haagse Markt

Den Haag, Zuid-Holland - Al eens naar De Haagse Markt geweest? Dit is de grootste warenmarkt in de buitenlucht van Europa en trekt dagelijks tienduizenden bezoekers. En dat is geen wonder, want je loopt er in een samensmelting van culturen waar van alles te vinden is. Van etenswaren en bloemen tot kleding en leuke hebbedingetjes. Er staan meer dan 500 kramen, dus een waar shoppingparadijs! En je kunt er elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag naar toe!

Foto 2. Doe je boodschappen een keer op De Haagse Markt. Foto: © The Hague & Partners

8, 9 & 10 maart: Fantasymarkt Midden-Nederland

Voorthuizen, Gelderland - Laat je fantasie helemaal vrij tijdens de Fantasymarkt Midden-Nederland. Een waar paradijs voor iedereen die van sprookjesachtige sferen houdt. Ook voor kinderen, want er is van alles voor ze te doen. Van oud-Hollandse spelletjes tot een workshop steltenlopen. Bij de ingang krijgen ze al meteen een speurtocht. Ondertussen ontmoet je zelf schrijvers van fantasyboeken, luister je naar de live muziek van de bards en shop je magische spullen bij de fantasy kramen.

9 & 10 maart: Mega Curiosa en Antiekmarkt

Nieuwegein, Utrecht - Hoog in de agenda van verzamelaars: de Mega Curiosa en Antiekmarkt, ook wel de Schatkamer genoemd. Zo'n 350 kramen vol - jawel - antiek en curiosa. En brocante, vintage, uurwerken, poppen... je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Dit is dé plek waar je met unieke vondsten vandaan komt. Vergeet je grootste boodschappentas niet!

Foto 3. De Mega Curiosa en Antiekmarkt is werkelijk mega. Foto: Organisatieburo J. & E. van Aerle bv

22 t/m 24 maart: Antiek Kunst Design Beurs

Amsterdam, Noord-Holland - Nog een fantastische plek voor liefhebbers van antiek, brocante, kunst en nog veel meer: de Vintage Brocante Antiek Kunst Design Beurs in de mooie Posthoornkerk. Zoeken naar design objecten, kunst, antiek speelgoed, Art Deco, vintage glas en porselein, kleine meubels of sieraden onder de versierde gewelven en gebrandschilderde ramen van de kerk. Bijzondere snuisterijen én sfeer: wat wil je nog meer?

Foto 4. Sla je slag in de mooie Posthoornkerk. Foto: Gerrit Alink

23 & 24 maart: Kunstfair

Geldrop, Noord-Brabant - Dit is het weekend van de sfeervolle markten! Je kunt namelijk ook op jacht gaan naar kunst in een prachtig kasteel. Tijdens de Kunstfair tonen kunstenaars uit heel Nederland hun werk in de prachtige stijlkamers. Wedden dat je ogen tekort komt, want de stijlkamers zelf zijn ook prachtig. Je hoeft niet eens een shopper te zijn om hier heen te gaan. Het is al een fijn uitstapje als je alleen maar rondkijkt en geniet van alles wat er te zien is. Grote kans dat je toch iets tegenkomt voor juist dat ene kale hoekje in de kamer.

Foto 5. Nee, niet alles is hier te koop. Sommige schilderijen en spullen zijn van Kasteel Geldrop. Foto: Bart Klomp

Meer leuke ideeën:

Foto 6. Sla je slag op een gezellige buitenfair. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2024-02-28 20:15:42 · Gepubliceerd: 28 februari 2024 - 597734