De leukste markten in juni en juli

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in juni en juli

21 juni 2021 Toerisme Landelijk Zo langzamerhand zijn er weer wat leuke markten die we kunnen bezoeken! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in juni.

Foto 1. Op zoek naar de mooiste spulletjes en lekkerste streekproducten en fruit op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Let op: onderstaande markten staan nu op de agenda en gaan naar verwachting door. Of dit zo blijft is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

27 juni: Zeldzaam Mooi Markt

GRONINGEN - De Groningse Vismarkt is op koopzondag 27 juni het toneel van de Zeldzaam Mooi Markt. Met zo'n titel verwacht je natuurlijk alleen de allermooiste spullen. En dat is nou precies waar deze markt bekend om staat. Kijk je ogen uit en vind unieke, originele en handgemaakte producten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muziek en draait allerlei oude singles; van soul en funk tot Franse chansons en pop. Extra leuk: er is een bellenblaaskunstenaar aanwezig die mega zeepbellen blaast! Toegang tot de Zeldzaam Mooi Markt in Groningen is gratis.

2, 3 & 4 juli: Italië Evenement

HAARZUILENS - Sole, vino, musica! Met het sprookjesachtige Kasteel de Haar op de achtergrond vier je op 2 tot en met 4 juli een zomers feestje op het Italië Evenement. Terwijl je zelf op jacht gaat naar mooie stijlvolle Italiaanse spullen en smakelijke streekproducten, vermaken de kinderen zich bij de kinderactiviteiten. Er klinkt Italiaanse muziek vanaf drie verschillende podia en de lekkerste geuren komen je tegemoet. Italianen houden van buiten koken en ook op deze uitbundige markt wordt het hout op de barbecues en grills gegooid en geniet je van de Italiaanse keuken. Tickets zijn € 20,00 aan de kassa, online boek je met korting. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

3 & 4 juli: DVHN Zomerfair

FREDERIKSOORD - Onder de fruitbomen van de Tuinen van Frederiksoord staan op 3 & 4 juli zo'n 100 pop-upwinkeltjes vol mooie producten. Op de DVHN Zomerfair shop je woonaccessoires, lekker eten en van alles voor het buitenleven. Maak een rondje langs alle kramen en geniet van de zomerse muziek van de aanwezige muzikanten. Niets van je gading? Maak dan zelf iets moois tijdens een van de creatieve en groene workshops! Kinderen vermaken zich ondertussen met de draaimolen of een speurtocht over het terrein. De DVHN Zomerfair is een feestelijk begin van de zomer! Tickets aan de kassa € 8,00, online goedkoper. Kinderen tot en met twaalf jaar gratis.

10, 17, 24 & 31 juli: Boekenmarkten in Sleen

SLEEN - De boekenmarkten in Sleen vinden weer plaats! Boekenliefhebbers kunnen weer hun slag slaan in 'Ons Centrum' op de Brink van het dorp. Daar ligt het vol met tweedehands boeken. Allemaal op genre bij elkaar: kinderboeken, romans, oorlogsboeken, stripboeken, tuinboeken, bijbels, kunstboeken, atlassen, zelfs woordenboeken. Daartussen liggen ook tweedehands LP's, CD's, puzzels en spellen. Echt een plek om koopjes te scoren en om je ogen open te houden voor bijzondere exemplaren. De toegang is gratis.

16 tot en met 18 juli: Zomer Heerlijckheid

DIEPENHEIM - Hakken uit en laarzen aan voor de Zomer Heerlijckheid country & lifestyle fair op Landgoed Warmelo. Op het landgoed staan zo'n 100 pagodetenten gevuld met allerlei moois en lekkers. Van homemade gerechten en speciale wijnen tot brocante en kunst. Doe inspiratie op voor in huis en in de tuin en geniet van de mooie omgeving van het landgoed - de heerlijkheid. Schuif aan bij een workshop of een demonstratie en maak een mooie wandeling door het park. Zomers genieten! Tickets zijn € 12,50 of bestel met korting in de voorverkoop. Kinderen tot en met vijf jaar gratis, van zes tot en met twaalf jaar € 5,00.

24 & 25 juli: Zomerfair Orvelte

ORVELTE - Tussen de oude boerderijen en huizen van het mooie museumdorp Orvelte staan op 24 en 25 juli de kraampjes van de Zomerfair. De kraampjes staan echt in het hart van het dorp, op de Brink. Een echt feestje voor liefhebbers van vintage en brocante. Tussen de kraampjes met brocante vind je ook kunst, delicatessen, vachten en kleding. Daar zit vast dat ene bijzondere koopje tussen! Maar het is vooral genieten van de bijzondere sfeer op deze markt. En natuurlijk van het mooie dorpje zelf, vol monumenten en oude ambachten. De toegang tot de fair is € 5,00, kinderen tot en met twaalf jaar gratis.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Verse bloemen scoor je op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-06-22 07:07:38 · Gepubliceerd: 21 juni 2021 - 433716