Pasen 2017: de leukste uitjes en ideeën

Dagje uit met Pasen |  
Redactioneel door

Eropuit op Eerste en Tweede Paasdag

10 april 2017 Toerisme Landelijk Ga op expeditie door de jungle, scoor attributen die in een museum hebben gestaan of ervaar hoe blinden Pasen beleven. Het lange paasweekend is niet lang genoeg voor alle activiteiten die op stapel staan. Geniet van een heerlijk dagje uit op Eerste en Tweede Paasdag!

Foto 1. Vier een tropisch paasweekend in de Orchideeën Hoeve! Foto: Orchideeën Hoeve

Tropisch paasweekend

LUTTELGEEST - Vier een tropisch paasweekend in de Orchideeën Hoeve. De natuur laat zich juist nu van haar beste kant zien. Ontmoet de rondhuppende paashaas en voer zelf de vissen en lori's! In de tuinen wacht een overweldigende bloemenpracht en er is een expositie met kunst, gemaakt door mensen met een beperking. Nieuw dit jaar is het Jungletheater. Waan je in het tropisch regenwoud en laat je door de jungledeskundige meenemen op ontdekkingsreis tussen vleesetende planten, giftige vlinders en reusachtige slangen.

Blind eieren zoeken, proeven én schilderen

NIJMEGEN - Hoe schilder je paaseieren zonder ze te zien? En hoe smaken ze in het donker? Zet al je zintuigen op scherp, vind het Gouden Paasei en kom blind eieren zoeken met Pasen in het muZIEum. In de donkerbelevingen zijn verschillende eieren verstopt, maar welke is het Gouden Ei? Op Eerste Paasdag kun je geblinddoekt paaseieren beschilderen. Je kunt de ontdekkingstocht door het donker compleet maken met een heerlijke paasbrunch, maar dan moet je wel even reserveren.

Pasen tussen de oldtimers

VENHUIZEN - Verblijf Eerste en Tweede Paasdag tussen honderden historische voertuigen op het Noordholland Oldtimerfestival. Van truck tot tractor en van auto tot bromfiets: je raakt er niet uitgekeken.

Uitverkoop bij het Maritiem Museum

ROTTERDAM - Een designbankje, de recepten van de tentoonstelling De wereld op je bord, maritiem leesvoer en etagères gemaakt door de decorontwerpster van Sesamstraat: je haalt de prachtigste attributen op de uitverkoop bij het Maritiem Museum! Op Tweede Paasdag ben je van harte welkom om te snuffelen tussen allerlei leuke spullen waar het Maritiem Museum vanaf wil. Deze uitverkoop is gratis te bezoeken. De rest van het museum is ook gewoon open; hiervoor gelden wel de normale toegangsprijzen.

Foto 2. Doe mooie vondsten op in het Maritiem Museum. Foto: Fred Ernst

Laatst gewijzigd: 2017-04-11 12:46:05 · Gepubliceerd: 2015-03-13 08:53:13 - 21481