Weekend Top 5

Wat te doen dit weekend? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat is er dit weekend te doen?

19 maart 2015 Toerisme Landelijk De bollen wol en de spelletjes liggen te wachten, het goud flonkert en de films staan klaar om te draaien: het is bijna weekend! Nederland trekt er weer op uit naar een leuke markt, beurs of festival. Wat is er allemaal te doen? Lees het in de Weekend Top 5!

Foto 1. De Breidag is een dagje uit voor echte creatievelingen! Foto: Breidag en Haakdag 2014

Hele dag spelletjes spelen

VELDHOVEN - De hele dag ongestoord de leukste en nieuwste spellen spelen? Dat kan bij Zuiderspel, een spellendag voor de hele familie. Op deze beurs presenteren uitgevers hun nieuwe spellen en kun je ze zelf naar hartenlust uitproberen. Er wordt een Kolonisten van Catan-kampioenschap gehouden. Naast het themaplein over Monsters & Magiërs is er ook een plein met de toppers van het nieuwe seizoen en een plein met kinderspellen.

Zuiderspel
Zondag 22 maart van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Nog een tip voor het weekend: het Holland Animatie Film Festival, met de 130 beste animatiefilms!

Grootste vlooienmarkt van Europa

AMSTERDAM - Dol op rommelmarkten? Dan moet je natuurlijk een keer de allergrootste vlooienmarkt van Europa hebben bezocht, de Vlooienmarkt in de IJ-hallen Amsterdam Noord. Hier vind je alleen maar tweedehands spullen: een heerlijke markt waar je misschien wel een gouden vondst doet. Of twee. De markt staat bekend om haar gezelligheid, waar koopjesjagers graag weer naar terugkeren.

Vlooienmarkt in de IJ-hallen Amsterdam Noord
Zaterdag 21 maart en zondag 22 maart, van 9:00 uur tot 16:30 uur.

Films die er toe doen

DEN HAAG - Voor het Movies that Matter Festival worden films geselecteerd vanwege hun bijdrage aan het maatschappelijke debat over bijvoorbeeld vrede en mensenrechten. In diverse filmhuizen worden mooie films gedraaid van bevlogen regisseurs, waaronder vier wereldpremières. Er zijn twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT, met documentaires over mensenrechtenverdedigers die zelf op het festival aanwezig zijn. En het programma Camera Justitia, met films en debatten over (internationaal) recht en juridische dilemma's.

Movies that Matter Festival
Van 20 maart tot en met 28 maart.

Beurs voor breien en haken

RIJSWIJK - Vul je verzameling garen en wol aan tijdens de Breidag en Haakdag. Een heerlijke beurs voor creatievelingen, vol workshops, nieuwe trends en leuke patronen om zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn tentoonstellingen en boekpresentaties, maar vooral is er ruimte om zelf te breien of te haken en ervaringen uit te wisselen. Man mee? Ook aan hem is gedacht!

Breidag en Haakdag
Zaterdag 21 maart en zondag 22 maart, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Struin door de schatkamer

BEVERWIJK - De schatkamer van in Bazaar Beverwijk - Goudsouk - wordt zondag 22 maart officieel geopend. De opening wordt opgeluisterd door een optreden van de meidengroep O'G3NE. Goudsouk ziet er ook echt uit als een brok goud, de gevel bestaat uit 1850 goudkleurige panelen. Binnenin vind je sieraden in 18 karaat goud, maar ook witgoud, roze-goud, zilver en andere edelmetalen.

Opening Goudsouk in Bazaar Beverwijk
Zondag 22 maart, vanaf 10:30 uur.

Psst, wist je dat de Keukenhof weer open is? Neem snel een kijkje in dit lentepark!
Foto 2. Ongestoord de leukste en nieuwste spellen spelen. Foto: Zuiderspel 2014
Foto 3. Koopjes jagen op de vlooienmarkt! Foto: IJ-hallen Amsterdam Noord
Foto 4. Bekijk één van de bijzondere documentaires of films. Foto: Movies That Matter Festival
Overal wol, garen en breipatronen. Foto: Breidag en Haakdag 2014
De glimmende Goudsouk wordt officieel geopend. Foto: Bazaar Beverwijk

Laatst gewijzigd: 2015-03-23 11:31:36 · Gepubliceerd: 2015-03-17 10:34:00 - 901