1

Weekend Top 5

Wat gaan we doen dit weekend?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Neem een kijkje achter het glas. Foto: Kom in de Kas

archief oud artikel 9 april 2015 Toerisme Toe aan een lekker dagje uit? Profiteer van het lenteweer dit weekend en trek eropuit. Bewonder de vloot in Harlingen, snuffel tussen de mooiste sieraden in Breda of ga op ontdekkingstocht in een kas. Geen idee wat je moet doen? De Weekend Top 5 helpt je op weg!

Kom in de Kas

HEERHUGOWAARD - De lente is een perfect seizoen om een kas van binnen te bekijken. Wat gebeurt daar allemaal? Hoe groeien onze tomaten? En hoe zit dat met orchideeën en andere bloemen? Tijdens de Kom in de Kas-dag kan iedereen binnen neuzen bij de glastuinbouw in Heerhugowaard. Ontdek deze fleurige wereld achter glas!

Kom in de Kas, op zaterdag 11 april 2015.

Lentekriebels? Lees hier de romantische lentetips voor een leuk dagje met z'n tweeën!

Vlootdag Harlingen

HARLINGEN - Er klinken shantykoren en de zeilboten liggen te pronken. De Vlootdag Harlingen is de start van het zeilseizoen in de bruisende haven van Harlingen. Om het echte zeilgevoel te ervaren kun je een stukje meevaren met één van de schepen. Geniet van lekker eten en slenter over de nautische markt, waar ook oude ambachten te zien zijn en waar paling gerookt wordt.

Vlootdag Harlingen, op zaterdag 11 april 2015.

Smartlappenfestival Amersfoort

AMERSFOORT - Liefhebbers van de smartlap hebben een leuk weekend voor de boeg. In Amersfoort wordt het vijftiende Smartlappenfestival gehouden. Deze dagen kom je in alle cafés en op veel straathoeken koortjes tegen die smartelijke liederen ten gehore brengen. Op zondag wordt er zelfs een smartopera opgevoerd.

Smartlappenfestival Amersfoort, op zaterdag 11 en zondag 12 april.

Marathon in Rotterdam

ROTTERDAM - Duizenden lopers bevolken de straten en pleinen van Rotterdam tijdens de NN Marathon Rotterdam. Hardlopers uit de wereldtop trekken aan je voorbij en ook duizenden andere hardloopfans. Dompel jezelf onder in de gezellige sfeer en moedig de lopers aan zo hard als je kunt! Er zijn ook speciale runs voor kinderen en studenten.

NN Marathon Rotterdam, op zaterdag 11 en zondag 12 april 2015.

Shoppen op de Sieradenbeurs

BREDA - Diamonds are a girl's best friend, en dat komt tot uiting tijdens de Sieradenbeurs 2015 in Breda. Hier vind je talloze (zelfgemaakte) sieraden, accessoires uit verschillende culturen en héél veel kralen. Zelf aan de slag kan ook, er wordt veel hobbymateriaal verkocht en je kunt gratis een workshop volgen.

Sieradenbeurs Breda op zaterdag 11 april en op zondag 12 april.

Foto 2. Kijk je ogen uit in de kas. Foto: Kom in de Kas
Foto 3. Oude ambachten en shantymuziek. Foto: Vlootdag Harlingen
Foto 4. De smartlappen klinken op alle hoeken van de straat. Foto: Smartlappenfestival Amersfoort

Laatst gewijzigd: 2015-04-08 15:42:49 · Gepubliceerd: 9 april 2015 - 483