Weekend Top 5

Wat gaan we doen dit weekend?

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Wandelen met het hele gezin! Foto: Rode Kruis Bloesemtocht

archief oud artikel 16 april 2015 Toerisme Het weekend staat bol van de activiteiten. Kies een leuk uitstapje uit: wandelen langs de bloesem, auto's bekijken, een nostalgische treinrit maken of een mooie expositie bekijken. Voor elk wat wils in de Weekend Top 5!

Rode Kruis Bloesemtocht

GELDERMALSEN - Verken de boomgaarden nu ze op hun mooist zijn! Zaterdag 18 april wordt de Rode Kruis Bloesemtocht gehouden, heerlijk samen wandelen voor het goede doel. De tocht voert langs en over de Linge en komt op plekken waar je normaal niet mag komen. Door middel van de Bloesemtocht wordt geld ingezameld voor het goede doel.

Start en finish van de 23e Rode Kruis Bloesemtocht zijn bij de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen, vanaf 7:00 uur. Finishen kan tot 17:00 uur.

World Press Photo 2015

AMSTERDAM - De expositie World Press Photo 2015 in de Nieuwe Kerk Amsterdam is de start van de wereldtour van de persfotowedstrijd. Bekijk hier indrukwekkende persfoto's in acht categorieën, gemaakt door tientallen prijswinnaars uit 17 landen.

World Press Photo 2015 is vanaf 18 april te zien, elke dag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Nederlanders in de Tour de France

UTRECHT - Het Spoorwegmuseum sluit aan bij de Tour de France die dit jaar start in Utrecht. In de tentoonstelling Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour is volop aandacht voor 'onze jongens' in Frankrijk. En natuurlijk speelt de trein ook een grote rol in de expositie. Het meest succesvolle team Nederlandse kreeg door haar kracht bijvoorbeeld de naam 'posttrein'. Oud-winnaar Jan Janssen opent de tentoonstelling.

Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour, te zien vanaf 16 april, elke dag behalve maandag, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Wegdromen bij snelle auto's

AMSTERDAM - De place to be voor autoliefhebbers, dat is natuurlijk de Auto RAI. Op het grootste auto-evenement van Nederland kan iedereen zich vergapen bij de nieuwste modellen en concept cars. Er zijn spectaculaire live demonstraties, klassiekers en 49 automerken. Beeld en Geluid is aanwezig met historische beelden van de AutoRAI. Je kunt ook buiten testritten maken en een ritje maken in een supersnelle auto.

Auto RAI, te bezoeken van 17 april to ten met 26 april, van 11:00 uur tot 22:00 uur. In het weekend open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Heerlijke reis door de tijd

HOORN - Toe aan een dosis nostalgie? Maak een Heerlijke Reis door de Tijd met de Museumstoomtram. Reizen als in de jaren twintig en ondertussen culinair genieten. De reis voert door het mooie landschap, en jij zit comfortabel in een teakhouten stoomtramrijtuig, voortgetrokken door een met kolen gestookte stoomlocomotief. Voor even terug in de tijd!

Heerlijke Reis door de Tijd met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, op zondag 19 april en diverse andere data.

Zaterdag 18 april start de Nationale Museumweek 2015! Lees meer over de pronkstukken van de Museumweek.
Foto 2. De paden op, de lanen in...! Foto: Rode Kruis Bloesemtocht
Foto 3. Renners gestuit door spoorbomen 1939. Foto: Spoorwegmuseum
Foto 4. Vergaap je aan de nieuwste modellen. Foto: AutoRAI
Foto 5. Reis mee, terug de tijd in. Foto: Museumstoomtram.

Laatst gewijzigd: 2015-04-20 09:07:43 · Gepubliceerd: 2015-04-14 14:53:45 - 997