7 persoonlijke verhalen van oorlog en bevrijding

Verhalen van oorlog en bevrijding |  
Nieuws door
Foto 1. Kinderoptocht in de straat. Foto: G. Barry Gilroy; CODA Museum

CODA Museum viert zeventig jaar bevrijding

15 april 2015 Geschiedenis Apeldoorn, Gelderland De Tweede Wereldoorlog komt dicht bij in de expositie Verhalen van oorlog en bevrijding. Zeven persoonlijke verhalen van ooggetuigen zorgen ervoor dat de oorlog in de herinnering blijft.

Verhalen uit de oorlog

Persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog klinken steeds minder vaak. CODA Museum vindt het belangrijk dat de ooggetuigen nog steeds gehoord worden. In het kader van 70 jaar bevrijding is nu in het museum een expositie te zien: Verhalen van oorlog en bevrijding. De expositie vertelt zeven persoonlijke verhalen, waarbij steeds een andere historische bron centraal staat.

Foto's van de bevrijding

Er zijn opvallende verhalen te vertellen uit de tijd van de oorlog in Apeldoorn. De meeste daarvan werden mondeling overgedragen, maar in de expositie in CODA Museum komen ook andere bronnen terug. Zo zijn er dagboekfragmenten en historische objecten, maar ook uit eerste hand geschoten foto- en filmbeelden. Van fotograaf Barry Gilroy bijvoorbeeld, hij was in dienst van het Canadese bevrijdingsleger. Hij maakte direct na de bevrijding foto's op straat.

Praktische informatie

Verhalen van oorlog en bevrijding in het CODA Museum.
De expositie is te zien tot en met 7 juli 2015.
Foto 2. Kinderen en de bevrijders. Foto: G. Barry Gilroy; CODA Museum

Laatst gewijzigd: 2015-04-17 15:37:37 · Gepubliceerd: 2015-04-14 17:10:24 - 331