1

Kijk je ogen uit bij de World Press Photo-expositie

De beste persfoto's zie je in Amsterdam

World Press Photo 2015 Nieuws door
Foto 1. World Press Foto van het jaar 2014: jong, Russisch homostel. Foto: Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

archief oud artikel 18 april 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Liefhebbers kunnen waarschijnlijk niet wachten tot ze naar binnen kunnen, maar nu is het zover. De expositie World Press Photo opent vandaag in Amsterdam haar deuren! Bekijk hier op je gemak de mooiste persfoto's.

Indrukwekkende foto's

Het hele jaar 2014 trekt aan je voorbij in de Nieuwe Kerk. Hier is de aftrap van de prestigieuze World Press Photo 2015">World Press Photo-tour, naar aanleiding van de fotoverkiezing die bekend staat om haar indrukwekkende persfoto's. Dol op goede fotografie? Bekijk dan hier de foto's van 41 prijswinnaars uit 17 landen, onderverdeeld in acht categorieën. Van elk van deze categorieën zijn de drie beste foto's te zien:

  • Algemeen nieuws;
  • Dagelijks leven;
  • Hard nieuws;
  • Hedendaagse kwesties;
  • Langetermijn-projecten;
  • Natuur;
  • Portretten;
  • Sport.
Nieuwsgierig geworden? Kom de foto's dan met eigen ogen bekijken!

Winnaar: Mads Nissen

Bij de World Press Photo-tentoonstelling vind je geen standaardfoto's, maar professionele fotografie over actuele zaken. De jaarwinnaar is Mads Nissen uit Denemarken. Hij maakte een foto van een jong, Russisch homostel. Maar er is nog veel meer te zien: ebola, oorlog, sport, portretten, prachtig gevangen momentopnames en indrukwekkende natuur. Elke foto vertelt een eigen verhaal en is de moeite waard om bij stil te staan.

Multimedia

Omdat journalisten steeds meer van bewegend beeld gebruik maken en met name ook internet, werd tegelijkertijd ook een multimediaverkiezing gehouden. In de Nieuwe Kerk staan panelen en beeldschermen opgesteld van de winnaars van deze verkiezing. Deze wedstrijd wordt nu voor het vierde jaar gehouden. Er is meer dan genoeg te zien, dus neem snel een kijkje voordat de reizende expositie is vertrokken naar het buitenland!

Praktische informatie

World Press Photo 2015 in de Nieuwe Kerk Amsterdam.
De tentoonstelling is te bezichtigen van 18 april tot en met 25 september 2015, elke dag van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Foto 2. Tweede prijs in de categorie Natuur. Foto: Ami Vitale, USA, National Geographic
Foto 3. Tweede prijs in de categorie Sport. Foto: Al Bello, USA, Getty Images

Laatst gewijzigd: 2015-04-20 12:34:04 · Gepubliceerd: 18 april 2015 - 638