1

Weekend Top 5 met een koninklijk tintje

Bereid je voor op het oranjefeest met de leukste weekendtips

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft dit jaar als thema '200 jaar Koninkrijk'. Foto: Sven van der Lugt, Bloemencorso Bollenstreek

archief oud artikel 24 april 2015 Toerisme Landelijk Het wordt een weekend met een koninklijk tintje! Bereid je alvast voor op het oranjefeest of piep er lekker tussenuit naar rustiger oorden. Vind inspiratie met de tips uit de Weekend Top 5!

Fleurige praalwagens

BOLLENSTREEK - Het Bloemencorso in de Bollenstreek is weer aan de gang. Laat de imposante bloemenwagens aan je voorbij trekken. Elk jaar zie je hier fleurig versierde wagens in een lange optocht door de hele Bollenstreek trekken. Geniet van de mooiste creaties!

Het Bloemencorso in de Bollenstreek is nog tot en met maandag 27 april te zien in diverse plaatsen in de Bollenstreek.

Vier Koningsdag in Enschede

ENSCHEDE - Het begint met Kingsnight en op Koningsdag is er de befaamde Oranjemarkt en kindermatjesmarkt. Enschede bruist als vanouds tijdens de Oranjedagen Enschede. Nieuw dit jaar is het Willem Wilminkplein, dat wordt omgetoverd tot Cultureel Oranjeplein. Overal zijn dans- en muziekworkshops en optredens om de feestvreugde te verhogen.

De Oranjedagen Enschede zijn te bezoeken op de nacht voor Koningsdag en Koningsdag zelf.

Snuffelen op de Neuzelbeurs

RIJSWIJK - Houd je van lekker snuffelen langs kraampjes en koopjes jagen, dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Neuzelbeurs in Rijswijk. Deze markt is een begrip in de regio en staat bekend om zijn gezelligheid en vele honderden kramen. Laat je meevoeren op deze rommelmarkt, die een echt dagje uit is voor het hele gezin.

De Neuzelbeurs in Rijswijk is te bezoeken op zaterdag 25 april en zondag 26 april tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

Paradijs vol kunst en antiek

ROSMALEN - Houd je van hoogwaardige kunst en bijzondere antiek, dan ben je dit weekend aan het goede adres bij de Art en Antiques Fair. Deze fair ademt smaak en sfeer. Bekijk kunst uit de middeleeuwen, barok, renaissance, maar ook moderne en hedendaagse kunst. Deze editie staat in het teken van de 500e sterfdag van Jheronimus Bosch, er zijn bijvoorbeeld masterclasses over zijn kunst.

Art en Antiques Fair, te bezoeken tot en met zondag 26 april, van 11:00 uur tot 18:00 uur. Let op: Zondag open tot 17:00 uur.

Van Gogh & Co.

OTTERLO - Lekker cultureel doen dit weekend kan ook in het Kröller Müller Museum, waar zaterdag 25 april de nieuwste tentoonstelling over Vincent van Gogh wordt geopend, Van Gogh & Co. Dwars door de collectie. Struin als één van de eersten rond langs de mooiste schilderijen van Van Gogh en van schilders die hem inspireerden en vice versa.

De expositie Van Gogh & Co. Dwars door de collectie is te zien van zaterdag 25 april tot en met 27 september 2015. Ook geopend op Koningsdag.

Dagje uit op Koningsdag? Bekijk alle feestelijkheden van maandag 27 april!
Foto 2. Laat de mooiste creaties aan je voorbijtrekken tijdens dit fleurige corso. Foto: Sven van der Lugt, Bloemencorso Bollenstreek
Foto 3. Enschede is op en rond Koningsdag de grootste oranjestad van Oost-Nederland. Foto: Oranjedagen Enschede
Foto 4. Vergaap je aan al het moois op de Art en Antiques Fair - en neem je portemonnee mee! Foto: Art en Antiques Fair
Foto 5. Struin als eerste langs de mooiste kunstwerken van Van Gogh. Foto: Kröller Müller Museum

Laatst gewijzigd: 2015-04-28 11:55:14 · Gepubliceerd: 24 april 2015 - 748

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!