1

7 gezinsuitjes voor de meivakantie

Vier de meivakantie met de kinderen en ga een dagje weg

De leukste uitjes voor de meivakantie   Redactioneel door
Foto 1. Jonge gidsen vertellen de leukste verhalen over de bewoners van het kasteel. Foto: Muiderslot

archief oud artikel 5 mei 2015 Toerisme Landelijk Eén week, of misschien ben je wel twee weken vrij! Heerlijk, die meivakantie. Neem deze vakantie de kans waar om tijd te maken voor het gezin, ook al wachten er misschien nog zoveel klusjes. Niets is leuker en meer de moeite waard dan een dag met de kinderen! En een bestemming, die heb je zo gevonden met deze uitjes voor je neus.

Waterbeestjes vangen

ARNHEM - Schepnetjes in de aanslag in het Nederlands Watermuseum! In de meivakantie turen kinderen van zes tot en met twaalf jaar ingespannen naar het water op zoek naar waterbeestjes. Gevonden? Dan gaan ze in de emmer mee naar het Waterlab voor een uitgebreid onderzoek met de loep of microscoop. De kleintjes van vier en vijf jaar helpen ondertussen Meneer Slak met het maken van een gouden boekje vol watermonstertjes. Doe ook mee aan Watermonsters gezocht!.

Naar het theater

DIVERSE LOCATIES - Bijna alle kinderen zijn dol op verhalen! Maar na een paar dagen heb je het voorlezen wel een beetje gehad. De oplossing? Naar het theater! Verras de kinderen deze meivakantie met de theatervoorstelling Nijntje viert feest! of neem ze mee naar Pluk van de Petteflet die met zijn rode kraanwagentje in verschillende theaters op het podium staat.

Ontmoet de Romeinen

LANDELIJK - Deze meivakantie valt samen met de Romeinenweek. Overal in het land ontmoet je Romeinen en leer je van alles over de Romeinse tijd. Op de route tussen Nijmegen en Alphen aan de Rijn kun je een colonne Romeinen tegenkomen, die op diverse pleisterplaatsen leuke ontmoetingen en activiteiten aanbiedt. Kijk snel in het overzicht naar activiteiten bij jou in de buurt!

Haal je brandweerdiploma

ALMERE - Speel met vuur tijdens de Brandweerdagen bij PIT! Hier mag dat deze vakantie, want de brandweer is in de buurt. Je kunt al je vragen aan de brandweerlieden stellen! Tijdens de firegames halen kinderen hun brandweerdiploma bij PIT Veiligheidsexperience. Er ligt ook een oude blusboot aangemeerd, leuk voor een familiekiekje! En er zijn nog veel meer stoere (historische) brandweerwagens te zien!

Verkleed je als piraat

PAMPUS - Kom verkleed als piraat naar Forteiland Pampus, want dan val je niet op én dan betaal je minder. In de meivakantie zie je overal Piraten op Pampus! Woeste Willem en Aadje Piraatje bezetten het eiland, maar ze zorgen wel voor veel vrolijkheid, met leuke voorstellingen en een zoektocht naar de schatkist. Ook kun je je eigen Pampus-houtje maken in het Piratenhol. Wat dat is? Ontdek het zelf deze vakantie!

Magische avond

SEVENUM - Geniet op en top van de ontluikende lente tijdens de Magische lenteavonden in Toverland. Een dagje naar dit pretpark wordt nog leuker, want het park blijft 's avonds open voor extra vertier. Geniet met de hele familie van de attracties én het showprogramma. Muziek, zeepbellentheater, de magische fontein en als slotact: een magische voorstelling van de Zandtovenaar. Laat je betoveren in Toverland!

Kinderen op het kasteel

MUIDEN - Op het Muiderslot tref je in de meivakantie bijzondere rondleiders: kinderen kruipen in de huid van de gids! Tijdens deze bijzondere Kinderrondleiding op het Muiderslot vertellen ze je alle bijzonderheden over de bewoners van het kasteel. Daarna mag je proberen met een veren pen een elfje te schrijven, een gedichtje van elf woorden en vijf regels. Leer dichten zoals P.C. Hooft de beroemde dichter die hier heeft gewoond!

Buit de lente uit de met leukste uitstapjes in de meivakantie!
Foto 2. Vang de mooiste waterbeestjes bij het Watermuseum. Foto: Nederlands Watermuseum Arnhem
Foto 3. Vier feest met Nijntje in het theater. (c) Leo van Velzen, via Senf Theaterpartners
Foto 4. Aadje Piraatje en Woeste Willem zetten de boel op stelten. Foto: Forteiland Pampus

Laatst gewijzigd: 2015-08-28 10:27:40 · Gepubliceerd: 2015-05-04 15:40:19 - 1475

Activiteiten Nederlands Watermuseum

Binnen enkele weken te bezoeken

Wat gebeurt met herinneringen als je ze kwijtraakt


Ga mee op ontdekking en stel al je vragen aan echte wetenschappers. Je hoeft niet alleen stil te zitten, je gaat zelf ook aan de slag. De colleges zijn op bijzondere locaties: Nederlands...

Wat ligt er nog onder de grond?


Ga mee op ontdekking en stel al je vragen aan echte wetenschappers. Je hoeft niet alleen stil te zitten, je gaat zelf ook aan de slag. De colleges zijn op bijzondere locaties: Nederlands...

Activiteiten Attractiepark Toverland

Nu te bezoeken

Winter Feelings in Toverland


Geniet van een magisch attractiepark tijdens de Winter Feelings in Toverland. Tot en met 14 januari is het park omgetoverd tot een heus kerstlandschap, vol met lichtjes en ontelbaar veel kerstbomen.

Activiteiten Het Muiderslot

Vanaf volgende week te bezoeken

Winterkasteel Muiderslot


Bij het Muiderslot kun je deze winter weerhet échte winterse leven op een kasteel van vroeger ervaren. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles te doen en beleven voor jong en oud.

Binnen enkele weken te bezoeken

Snerttours op Kasteel Muiderslot

 
Geheel in stijl sluit Het Muiderslot het jaar af met Snerttour. Tijdens deze tours beleef je de allerslechtste rondleiding ooit! Wie durft?