Pinksteren 2015: de 5 leukste markten

Dagje uit met Pinksteren 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek een gezellige markt tijdens het Pinksterweekend

23 mei 2015 Toerisme Zin om er op uit te gaan tijdens het Pinksterweekend? Bezoek eens een leuke markt tijdens Eerste of Tweede Pinksterdag. Er wordt van alles georganiseerd: middeleeuwse taferelen, prachtige brocante, een markt vol kunst... Zoek een markt bij jou in de buurt!

Foto 1. Bij Kasteel Hoensbroek kom je middeleeuwse figuren tegen op de markt. Foto: Kasteel Hoensbroek

Gouden vondst op de Luikse markt

UTRECHT - Zeshonderd kramen staan dit weekend opgesteld in de Jaarbeurs Utrecht, voor dé Luikse markt. Een gigantische markt, vol curiosa en brocante. Kom snuffelen tussen al die oude mooie spullen. Zeker weten dat je met een gouden vondst naar huis gaat!

Dé Luikse markt, van 24 mei tot en met 25 mei 2015, beide dagen van 09:00 uur tot 16:30 uur.

Kunst en wijn in Brummen

BRUMMEN - De markt in Brummen bestaat traditiegetrouw voor het grootste gedeelte uit kunst. Tijdens de Pinkster Kunstmarkt exposeren tientallen kunstenaars bijeen om hun kunstwerken te tonen: van schilderijen tot keramiek en van glaskunst tot edelsmeden. Verderop is een wijnproeverij en een ambachtenmarkt.

De Pinkster Kunstmarkt is op 24 mei, van 14:00 uur tot 19:00 uur.

Musketiers op de markt

HEERLEN - Op Kasteel Hoensbroek kom je dit Pinksterweekend D'Artagnan en de drie musketiers tegen. Tijdens het Musketiersfestijn 2015 wordt ook een middeleeuwse markt opgezet waar je historische figuren en spullen tegenkomt. Ook worden er gevechten gehouden tussen de ridders, inclusief vuur en spectaculaire stunts.

Musketiersfestijn 2015, bij Kasteel Hoensbroek, wordt gehouden op 24 en 25 mei van 10:00 uur tot 17:30 uur.

Neuzen tussen de koopjes

RIJSWIJK - Op de Pinkster-Neuzelbeurs kom je altijd wat tegen, ook als je helemaal niet wist dat je het zocht! De grootste koopjesmarkt van de regio wordt ook tijdens Pinksteren gehouden. Zoek de gezelligheid van deze grote vlooienmarkt op en kom neuzen tussen de honderden kramen.

De Pinkster-Neuzelbeurs wordt van 23 tot en met 25 mei gehouden, elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Toonaangevende jazz

MIDDELBURG - Het is geen markt, maar wel een heerlijke besteding van de vrije dagen: Internationaal Jazzfesival Middelburg. Dit festival wordt ook wel geschaard onder de meest toonaangevende festivals van Europa. Hier waren grote jazzlegendes te horen en ook op deze negende editie is er veel om van te genieten!

Het Internationaal Jazzfesival Middelburg wordt gehouden van 22 tot en met 25 mei.

Foto 2. Lekker struinen langs kraampjes met Pinksteren. Foto: Kunstmarkt Brummen
Foto 3. Luikse taferelen in de Jaarbeurs Utrecht. Foto: Dé Luikse markt
Foto 4. Markt vol kunst in Brummen. Foto: Kunstmarkt Brummen

Laatst gewijzigd: 2015-05-23 10:26:56 · Gepubliceerd: 2015-05-22 16:23:36 - 16017