Middeleeuws Pinksterweekend bij Het Muiderslot

Middeleeuws kampement bij Het Muiderslot |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bak een broodje of vecht mee met de veldslag

23 mei 2015 Toerisme Muiden, Noord-Holland Vier eens op een andere manier Pinksteren: bij Het Muiderslot ga je terug in de tijd en kom je terecht in een middeleeuws kampement. Broodjes bakken, kaarsen maken en een kinderveldslag!

Foto 1. Tijdens het ridderfestijn mogen kinderen ook met elkaar een veldslag voeren! Foto: Het Muiderslot

Middeleeuws kampement

Terug in de tijd bij Het Muiderslot: tijdens het Pinksterweekend ontmoet je hier de ridders van Zwaard en Steen. De ridders hebben er hun middeleeuws kampement opgebouwd en zijn nu klaar voor het gevecht! Volg zelf een workshop en leer zwaardvechten of bak lekkere broodjes tijdens een kampvuur. Maak je eigen kaars of speel een leuke quiz of de gewoontes van vroeger! Zo voel je je vanzelf een echte middeleeuwse burger.

Kinderveldslag

Het hoogtepunt van het ridderfestijn bij Muiderslot is de kinderveldslag! Eerst een demonstratie hoe je een harnas moet aantrekken of uittrekken en dan zijn de kinderen aan de beurt. Zorg dus dat je goed oplet bij de zwaardvechtles! Trek een echt ridderpak aan en ga op de foto met die stoere mannen!

Praktische informatie

Het middeleeuwse kampement bij Het Muiderslot is te bezoeken van 24 mei tot en met 25 mei 2015, tussen 12:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Ridders met elkaar in gevecht! Foto: Het Muiderslot
Foto 3. Leer alles over middeleeuwse gewoontes. Foto: Het Muiderslot

Laatst gewijzigd: 2015-05-22 17:48:52 · Gepubliceerd: 2015-05-22 16:34:54 - 1499