Bravo voor Ballorig!

Mystery guests gingen op bezoek bij Ballorig Sneek

Ballorig Sneek Recensie door
Foto 1. Een snoekduik in de ballenbak. Foto's: Grytsje Anna Pietersma

4 juni 2015 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Sneek, Friesland Een overdekte speeltuin, iedereen met kleine kinderen is er wel eens geweest. Eén van die vele speelparadijzen is Ballorig Sneek, een kleine vestiging die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Deze locatie is namelijk één van de tien kanshebbers voor de DagjeWeg.NL Award 2015. Onze mystery guests gingen stiekem op bezoek in Sneek en doken regelrecht de ballenbak in voor de praktijktest.

Het eerste wat opvalt in Ballorig Sneek is de ruime opzet van de speeltuin. Ouders kunnen aan een tafeltje schuiven of in een gezellig zithoekje aan de zijkant. Vanaf elke positie is er prima zicht op de speeltoestellen en dus de spelende kinderen. Ons driejarige jurylidje weet van wanten, trekt meteen zijn schoenen uit en mikt deze ergens onder een tafel. Tijd om te spelen! En dat is ook voor ouders geen straf, tenminste als je een beetje soepel van lijf en leden bent... We onderwerpen de speeltoestellen aan een grondige inspectie, terwijl we ons in allerlei bochten wringen om de glijbaan te bereiken. Alle matten en toestellen zien er fris uit: een pluspunt! Ook spotten we een ijverige medewerker die tijdens ons bezoek voortdurend ballen opruimt en schoonmaakt. Hier laat je zelfs je meest likkerige kind met een gerust hart spelen.

Fris en vrolijk interieur

De goede hygiëne valt overal op. De toiletten zien er fris uit en voor de kleine bezoekers staat er een krukje, zodat ook zij gemakkelijk hun handjes wassen. Door het hele pand hangt een aangenaam frisse geur, iets wat best een prestatie is in een zaal vol plastic speeltoestellen. Een muffe lucht ontstaat hier snel, maar in Ballorig Sneek ruikt het aangenaam. Alle tafeltjes zijn schoon en ook het horecagedeelte is door een ringetje te halen. Terwijl ons jonge gezelschap de twee trampolines test, nemen wij een kopje koffie. Een voordelig bakje, die ook nog eens goed smaakt. Omdat wij voor 12:00 uur binnen zijn, profiteren we van de peuterochtend. Kinderen tot vier jaar mogen op doordeweekse dagen voor € 5,50 komen spelen, dit is inclusief een bekertje limonade. Volwassenen mogen gratis mee naar binnen. Al met al een heel schappelijk bedrag voor een ochtendje spelen. Voor de oudere kinderen is de entreeprijs € 7,50. Op deze maandagochtend zien we vooral moeders die samen wat drinken, terwijl hun kleintjes rustig spelen in het speciale peuterhoekje met zachte speeltoestellen.

Kleinschalig: ook leuk voor oudere kinderen?

Een dagje uit bij Ballorig is beslist een goede keuze voor de portemonnee, al vroegen we ons af of oudere kinderen hier zich langere tijd kunnen vermaken. Voor hen zijn de ballenkanons leuk en de (betaal) botsauto's, maar we schatten zo in dat het vooral voor kinderen tot en met tien jaar leuk is. Onze driejarige gast vindt het geweldig en heeft alle ruimte om te spelen. En wij vinden het stiekem niet erg om even mee te spelen. Een terechte nominatie voor deze overdekte speeltuin, die wat ons betreft alles goed voor elkaar heeft.

Beoordelingen over indoor speeltuin Ballorig in Sneek

Bekijk de eerste aflevering van Mystery guest #1

Wil je meer leuke tips van ons? Volg DagjeWeg.NL op YouTube!
Foto 2. Alle ruimte op deze rustige maandagochtend. Foto's: Grytsje Anna Pietersma
Foto 3. Wij gingen stiekem op bezoek bij Ballorig Sneek.
Foto 4. Het frisse en vrolijke interieur is een pluspunt!
Foto 5. Kleintjes spelen ongestoord in de speciale peuterhoek.
Foto 6. En deze roetsjbaan gaat nog best hard!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:19:12 · Gepubliceerd: 4 juni 2015 - 5125