Volg TaoTao, de kleine panda, door de wildernis

 deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Kom met de hele familie naar Omniversum

15 juni 2015 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Panda's zien er zo schattig uit, maar wat weet je eigenlijk van hun leven? Hoeveel bamboe eten ze bijvoorbeeld? Ontdek het allemaal in Pandas The Journey Home in Omniversum, een film voor de hele familie! Volg de jonge panda Tao Tao die de wildernis in trekt, op weg naar huis. Door het enorme scherm van Omniversum lijkt het net alsof je er echt bij bent.

bekijk Panda's The Journey Home></a>
      <h2>Terug naar de wildernis</h2>
        <p id= De film Pandas The Journey Home draait om de grote stap van een kleine panda. In het Wolong Panda Centrum zijn in tientallen jaren zo'n driehonderd panda's gefokt die stap voor stap terug gaan de natuur in. Terug naar hun natuurlijke omgeving, in het ecosysteem waar ze horen. Hoofdrolspeler Tao Tao springt eruit, hij is een jonge pandabeer die een avontuurlijk leven tegemoet gaat. De filmmakers mochten bij het hele project aanwezig zijn en dat leverde unieke beelden op.

Foto 1. Zijn ze niet om op te eten?! Foto: Omniversum/National Geographic

Vijftien kilo bamboe

Omdat de panda het nationale symbool is voor China, heeft de Chinese overheid miljoenen geïnvesteerd om de pandabeer te redden van uitsterven. Dat project lijkt geslaagd te zijn en de wetenschappers doen dag en nacht hun best om de panda's voor te bereiden op hun nieuwe leven. Volg dit bijzondere proces in Pandas The Journey Home en leer allerlei nieuws over deze schattige dieren: hun gewoontes en geintjes en hoe ze proberen hun bewakers te slim af te zijn! Wist je dat panda's gemiddeld vijftien kilo bamboe per dag eten? Van 10:00 uur 's morgens tot 16:00 uur 's middags eten ze allemaal verschillende bamboesoorten. En vroeger dacht men dat de panda tot de tak van de wasbeer behoorde, maar uit DNA-testen blijkt dat ze meer gerelateerd zijn aan beren.

National Geographic

Pandas The Journey Home is een productie van National Geographic. De regisseur is Nicolas Brown (Human Planet, Expedition Alaska) en de producent s Caroline Hawkins (Meerkats) van Oxford Scientific Films. Het Nederlandse commentaar is ingesproken door actrice Anna Drijver. Omniversum is een grootbeeldbioscoop. Dat betekent dat het scherm de grootte heeft van een half voetbalveld. Het loopt als een halve bol van de grond tot het plafond door. Je ziet en hoort de film dus aan alle kanten om je heen, een unieke ervaring!

Bekijk de trailer:

Praktische informatie

De film Pandas The Journey Home is tot en met 31 december 2015 te zien in Omniversum. Omniversum vind je aan de President Kennedylaan 5 in Den Haag. Telefonisch reserveren kan via +31 (0)900-6664837.
Foto 2. Sta oog in oog met Tao Tao in Omniversum. Foto: Omniversum/National Geographic
Foto 3. Wat is 'ie lief, hè? Foto: Omniversum/National Geographic
Foto 4. Leer alles over deze schattige dieren in Omniversum. Foto: Omniversum/National Geographic
Volg TaoTao op de voet door de wildernis. Foto: Omniversum/National Geographic

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-12-04 16:32:00 · Gepubliceerd: 2015-06-15 10:14:57 - 6101