Weekend Top 7: extra dikke editie!

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Maak mee wat er gebeurt als je de wet overtreedt en de ME tegenkomt... Foto: Gevangenismuseum Veenhuizen

archief oud artikel 18 juni 2015 Toerisme Klaar voor het weekend? Neem je vader mee op sleeptouw voor een leuk dagje uit, of ga er gewoon op uit. Zomaar, omdat er zoveel leuke dingen te doen zijn! Alle tips voor het weekend lees je in de extra dikke Weekend Top 5!

Bloemenfestival

AALSMEER - Aalsmeer staat in binnen- en buitenland bekend bloemendorp. Tijdens het Aalsmeer Flower Festival geniet je mee van al die fleurige pracht. Op vier bijzondere locaties is van alles te beleven rondom bloemen en planten. Bekijk een kwekerij of het speciaal gemaakte mozaïek en neem een kijkje in de toekomst!

Aalsmeer Flower Festival wordt gehouden op 20 en 21 juni van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Met de liefste vader op stap? Bekijk 10 uitstapjes voor Vaderdag!

Sprookjesachtige nacht

LANDELIJK - Dit weekend beleven we de kortste nacht van het jaar: Midzomernacht! Staatsbosbeheer grijpt deze nacht aan voor allerhande evenementen. Zoek een activiteit bij jou in de buurt en geniet van een wandeling, muziek, een boottocht en nog veel meer! Ervaar de sprookjesachtige sfeer tijdens deze nacht waarin de lente verandert in de zomer.

Staatsbosbeheer viert midzomernacht, in de nacht van 20 op 21 juni.

Duurzame foodmarkt

ROTTERDAM - De Kunsthal kookt weer, tijdens het culinaire Kunsthal Kookt & Kweekt Festival! Diverse standhouders staan voor je neus te koken tijdens deze jubileumeditie. Er wordt gekookt, maar ook gekweekt! Het foodfestival was de eerste die aandacht vroeg voor duurzaamheid en eerlijk eten en dat is nog steeds zo. Wandel over de (overdekte) streekproductenmarkt en snuif en proef maar raak!

Kunsthal Kookt & Kweekt Festival wordt gehouden van 19 tot en met 21 juni, van 10:00 uur tot 20:00 uur. Zondag open tot 17:00 uur.

Dagje naar de gevangenis

VEENHUIZEN - Altijd al een gevangenis van binnen willen zien? Kom naar de Bajesdag in het Gevangenismuseum! Beleef zelf wat er gebeurt als je de wet overtreedt... Een spannend dagje uit: maak een rondrit in een cellenbus of kijk mee met een rechtszaak. Durf jij de ME te bekogelen of een drugshond aan je broek te laten snuffelen?

De Bajesdag in het Gevangenismuseum wordt gehouden op zaterdag 20 juni, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Word een ridder

DORDRECHT - Verkleed je als ridder of jonkvrouw en stort je in het gezellige gewoel van het Middeleeuws Spektakel! Er klinkt Ierse folkmuziek, er is een sprookspreker aanwezig en je kunt zelf bij de smederij aan de slag. Maar het hoogtepunt is het toernooi waar de ridders elkaar te lijf gaan! Laat je zelf ook trainen op de Schildknapenschool en word een echte ridder.

Het Middeleeuws Spektakel kun je bezoeken op 20 en 21 juni in de Hollandse Bieschbos, van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Verhalen achter gebouwen

LANDELIJK - Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar om je heen staan bijzondere staaltjes architectuur. Dat wordt wel duidelijk tijdens de Dag van de Architectuur 2015. In heel veel grote en kleinere steden hoor je dit weekend verhalen over al die bijzondere gebouwen die er staan. Het thema is 'Nieuw Nederland'. Wat gebeurt er bij jou in de buurt aan nieuwe projecten? Loop binnen bij één van de deelnemende gebouwen!

Dag van de Architectuur 2015, op 20 en 21 juni door het hele land

Lekker naar de Boer

LANDELIJK - Ga op bezoek bij de biologische boer bij jou in de buurt! Door het hele land gaan tijdens Lekker naar de Boer! de boerderijdeuren open en kun je proeven van het eerlijke boerenleven. Kom kalfjes knuffelen, wijn proeven of klimmen op de hooibalen! De boer en boerin vertellen je alles over hun bedrijf en laten alles zien waar ze trots op zijn: de tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten.

Het weekend Lekker naar de Boer! wordt gehouden op 20 en 21 juni, door het hele land.

Foto 2. Hapje met bloemen! Foto: Aalsmeer Flower Festival
Foto 3. Kom ruiken, kijken en proeven als er gekookt en gekweekt wordt. Foto: Kunsthal Rotterdam
Foto 4. Bezoek de bajes voor één dag. Foto: Gevangenismuseum Veenhuizen
Foto 5. Vecht als een ridder. Foto: Middeleeuws Spektakel Dordrecht
Foto 6. Tijdens de Dag van de Architectuur kom je in Amsterdam bijvoorbeeld een verhalenverteller op het pontje tegen. Foto: Matthijs Borghgraef
Foto 7. Bezoek de biologische boer bij jou in de buurt! Foto: Promobeeld Lekker naar de Boer!

Laatst gewijzigd: 2015-06-17 17:22:50 · Gepubliceerd: 2015-06-16 14:04:02 - 563