1

Weekend Top 5

Wat gaan we doen dit weekend?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Lekker weekend houden op het platteland! Foto: Farm & Country Fair

archief oud artikel 25 juni 2015 Toerisme Het weekend staat weer voor de deur. Tijd om niets te doen! Of nou ja, met deze tips heb je misschien juist wel zin om uit je stoel te komen en iets leuks te doen. Lekker smullen in het park, de haven in of proeven van het landleven? De Weekend Top 5 heeft de leukste tips voor je!

Puur boerenleven

AALTEN - Kom lekker snuffelen bij de Farm & Country Fair, al twintig jaar dé markt voor iedereen die van authentiek landleven houdt. Mode, workshops, lekker eten uit 'rollende keukentjes' en heel veel leuke kraampjes! Vanwege het jubileum is er een Motorradstaffelshow van de Hamburgse politie, een optreden van riverdancegroep Celtic Roots en een show van Keep Them Rollin'.

Farm & Country Fair, van 26 tot en met 28 juni.

Zin in een dagje uit? Kijk eerst voor leuke aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!

Eten in het park

NIJMEGEN - Smullen in het Hunnerpark dit weekend bij het populaire Food Truck Festival Trek Nijmegen. In een groot openluchtrestaurant geniet je van de heerlijkste hapjes die vlak voor je neus worden klaargemaakt. Er klinkt live muziek en er zijn theateroptredens. Lekker watertanden bij al die keukentjes en samen picknicken: dat wordt een smakelijk weekend!

Food Truck Festival Trek Nijmegen, van 26 tot en met 28 juni.

Binnengluren in stadstuinen

UTRECHT - De prachtige stadstuinen van Utrecht hebben geen geheimen meer voor je na de Open Tuinendag Utrecht. Legaal binnengluren in de mooiste hofjes en particuliere tuinen kan alleen deze dag! De tuinen in Utrecht hebben elk een uniek verhaal te vertellen. In het kader van de Tour de France, die binnenkort in Utrecht start, is er speciale aandacht voor tuinen met een Frans tintje.

Open Tuinendag Utrecht, zaterdag 27 juni 2015, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Lang leve de haven

TERNEUZEN - In Terneuzen is het weer ouderwets gezellig tijdens de Havendagen Terneuzen 2015. Een ode aan de rivier de Schelde! Proef de maritieme sfeer in de haven en de stad, kijk naar leuke wedstrijdjes trossen gooien of sterkste havenman, en dein mee met de (shanty)muziek! Er liggen prachtige schepen om te bewonderen.

Havendagen Terneuzen 2015, van 26 tot en met 28 juni 2015.

Zomer in het Maritiem Museum

ROTTERDAM - Het Maritiem Museum opent het seizoen met een bruisend Zomerfeest. Haal hier je Havenheld-diploma en bekijk vast wat er allemaal voor leuks in de zomervakantie te doen is. Ondertussen kunnen de (groot)ouders mee met een rondvaart op een historisch schip, met de Watertaxi of de RIB-Experience. En natuurlijk kun je de diverse familietoonstellingen bekijken!

Zomerfeest in het Maritiem Museum, zondag 28 juni van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Eropuit in de zomervakantie? Maak alvast leuke plannen met onze tips!
Foto 2. Proef het authentieke boerenleven. Foto: Farm & Country Fair Aalten
Foto 3. Spieken in de mooiste (stads)tuinen van Utrecht. Foto: Open Tuinendag Utrecht
Foto 4. Stoere demonstraties in de haven. Foto: Havendagen Terneuzen
Foto 5. Trap de zomer af en haal je Havenheld-diploma. Foto: Maritiem Musem

Laatst gewijzigd: 2015-06-26 21:06:03 · Gepubliceerd: 25 juni 2015 - 730

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...