1

Zomer in het Noorden: de leukste vakantie-uitstapjes!

Zomervakantie 2015: wat is er te doen in Friesland, Groningen en Drenhte?

Zomervakantie 2015: ga er op uit!   Redactioneel door

archief oud artikel 26 juni 2015 Toerisme Het Noorden trapt het zomerseizoen af en mag als eerste vakantie houden! Wat is er te beleven in de zomervakantie in Drenthe, Friesland en Groningen? DagjeWeg.NL geeft een beknopt overzicht.

Zomervakantie in Friesland

TERSCHELLING - De MooiWeer Zomerspelen op Terschelling zijn inmiddels al zo befaamd dat toeristen er speciaal hun vakantie omheen plannen. Van 13 juli tot en met 14 augustus presenteert evenementenbureau MooiWeer een vol programma vol culturele en sportieve activiteiten voor het hele gezin. Kom naar dit gezellige waddeneiland om mee te doen met één of meer van de leuke activiteiten: kanotocht naar de zeehonden, hutten bouwen of een dropping met gps.

JOURE - Een prachtig schouwspel boven je hoofd, dat zijn de Friese Ballonfeesten Joure. Tientallen heteluchtballonnen in de gekste vormen en kleuren varen langzaam omhoog en bewegen zich statig door het luchtruim. Natuurlijk kun je van 22 tot en met 26 juli zelf ook mee in één van de mandjes, maar ook op de grond is genoeg te zien en te doen: spelletjes, vuurwerk, muziek en workshops.

SNEEK - De Sneekweek: het klinkt al leuk en 'Fries', maar het is ook leuk om zelf eens mee te maken! Dol op zeilen? Dan moet je hier zeker een kijkje gaan nemen tussen 1 en 6 augustus. De Sneekweek omvat het grootste zeilevenement op binnenwater van Europa. Het Sneekermeer is het decor van de wedstrijden en voorafgaand is in de binnenstad de vlotenschouw.

Zomervakantie in Groningen

BAD NIEUWESCHANS - Dol op folklore en de middeleeuwen? Stap dan in de tijdmachine en land in het Groningse Bad Nieuweschans voor een bijzondere ervaring op het Keltisch Midzomer Festival, van 3 tot en met 5 juli. Struin over de middeleeuwse markt, geniet van allerlei soorten entertainers, theatermakers en druïden. Stap even uit de beslommeringen en haast van alledag en waan je in een relaxte tijd waarin de Kelten dicht bij de natuur en de jaargetijden leefden. Dat proef, hoor en zie je!

GRONINGEN - Lekker smullen, gewoon omdat het kan. Een dagje genieten op Lepeltje Lepeltje moet je gewoon een keer worden gedaan. Dit culinaire festival strijkt neer in Groningen van 19 tot en met 21 juli. Drie dagen bourgondisch genieten van dit gratis(!) festival! De etensgeuren die af en aan waaien zijn voor noppes, voor een bordje met heerlijke hapjes betaal je natuurlijk wel. Het water loopt je in de mond bij al die heerlijke kraampjes en keukentjes!

LEEK - Vier je zomervakantie bij Landgoed Nienoord! Familiepark Nienoord is altijd al een leuk dagje uit, maar in juli en augustus worden er ook nog eens extra activiteiten georganiseerd voor kinderen: een vossenjacht waarbij je op zoek moet naar mensen uit alle hoeken van de wereld die prachtig verkleed zijn, Nieno's springfeest met spannende springkussens of een Westerndag voor de hele familie. De mooist verklede indiaan of cowboy wint een prijs! De hele zomervakantie kun je meedoen met de actie Finding Nieno.

Liever een uitstapje in het Midden van Nederland of het Zuiden van Nederland? Bekijk alle leuke uitstapjes in de zomervakantie in Utrecht, Overijssel en Gelderland!

Zomervakantie in Drenthe

ORVELTE - Het museumdorp Orvelte staat bekend om haar prachtige oude boerderijen en de historische ambachten. Dat wordt nog extra benadrukt tijdens het gezellige Boerderijenfestival Orvelte. Het hele centrum doet 29 juli mee met activiteiten en 'open huis'. Bekijk de oude boerderijen, moedig de konijnen aan bij de Konijnenrace, aai de boerderijdieren en bekijk de vele demonstraties: muziek, dans en oude ambachten!

COEVORDEN - Volop vrolijkheid deze zomer in Plopsa Indoor Coevorden. Hier worden in juli en augustus de leukste shows voor kinderen gegeven: de Maya Show en de Bumba Show. Bumba gaat op reis met zijn vriendjes en jij kunt met hem mee! Deze show is speciaal voor de allerkleinsten. En dan is er ook nog de vrolijke bij Maya, de je meeneemt in een bijzondere natuurwereld. En in het speelpark zelf zijn nog veel meer bekendheden van de televisie te ontdekken, zoals Mega Mindy, Kabouter Plop en Piet Piraat.

DIVERSE STEDEN - Lekker sportief bezig zijn deze vakantie? Doe mee met de 4Kids Drentse Fiets4Daagse! Van 7 tot en met 10 juli fietsen kinderen samen met hun (groot)ouders een mooie route van elke dag dertig kilometer. Maar onderweg is ook nog van alles te beleven, dus stap zeker eens af! In Meppel zie je bijvoorbeeld een brandweerdemonstratie en kun je een forel vangen, in Emmen kun je op de fiets door het dierenpark en in Norg zijn allemaal creatieve dingen te doen, zoals een masker maken van gips, of een mozaïek of je kunt je fietsbel pimpen!

Eropuit met korting of een leuk extraatje? Kijk voor alle aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 1. Maak een mooie kanotocht op Terschelling! Foto: MooiWeer
Foto 2. Het Sneekermeer stroomt vol met zeilschepen! Foto: Sneekweek
Foto 3. Middeleeuws kapsel? Dat kan in Bad Nieuweschans! Foto: Keltisch Midzomer Festival
Foto 4. Mmmm! Proef de lekkerste hapjes. Foto: Lepeltje Lepeltje
Foto 5. Knuffel grote en kleine boerderijdieren! Foto: Boerderijenfestival Orvelte
Foto 6. Lekker sportief op de fiets! Foto: Drentse Fiets4Daagse

Laatst gewijzigd: 2015-07-21 11:13:18 · Gepubliceerd: 2015-06-26 13:34:25 - 1742