Smeed het Nederland van nu in Madurodam

Meer informatie over Madurodam | Nieuws door

Madurodam opent nieuwe beleving: Hof van Nederland

20 juli 2015 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland In het geheim kwamen de 12 steden van Holland in 1572 bijeen om in opstand te komen tegen de Spanjaarden. Dit was het begin van het Nederland van nu. En in het piepkleine Nederland, Madurodam, heeft dit stukje geschiedenis nu ook een plekje. Neem plaats aan tafel voor de Statenvergadering in de nieuwe beleving Hof van Nederland.

Op Koningsdag opende Koning Willem-Alexander het Hof van Nederland in Dordrecht. Op 20 juli doet Madurodam dat feestje nog eens dunnetjes - en in miniatuur - over. Bezoekers van het park komen vanaf die dag bij het allereerste begin van Nederland binnen: de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572. Schuif in de nagebouwde Statenzaal aan bij Willem van Oranje en neem plaats aan de vergadertafel in deze nieuwe beleving. Acteur Vincent Croiset neemt bezoekers mee naar het moment waar de opstand tegen de Spanjaarden bedacht werd. Madurodam belooft een ervaring die alle zintuigen prikkelt! Iets met wind, geluid en visuele effecten. En dat in maar vier minuutjes. Ben jij al benieuwd?

Bekijk vast een voorproefje:

Het Hof van Nederland

Dordrecht is de plaats waar geschiedenis werd geschreven. In de Statenzaal kwamen de twaalf steden, op initiatief van Willem van Oranje, bijeen. Het Hof van Nederland, wat Koning Willem-Alexander op 27 april opende, bevindt zich op die plek. Door een prachtige film kan iedereen dit levensecht meemaken. En dat is nog maar het begin van het Hof van Nederland. De geschiedenis ontrafelt zich verder door stad, fonkeling van de Gouden Eeuw, de storm, de overtuiging en de vooruitgang. Een boeiend verhaal van ons boeiende verleden.

Foto 1. Het begin van een bezoek aan Madurodam! Foto: Madurodam
Laatst gewijzigd: 2015-07-09 14:34:46 · Gepubliceerd: 2015-06-30 14:41:28 - 400