1

Eilandhoppen in het Zuiderzeemuseum

Bezoek alle voormalige eilanden van de Zuiderzee in de nieuwe Waterwerken

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Wie heeft als eerste beet?

archief oud artikel 13 juli 2015 Toerisme Enkhuizen, Noord-Holland Pak de peddels op in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen en vaar met een roeibootje naar de vijf voormalige Zuiderzee-eilanden Schokland, Marken, Pampus, Wieringen en Urk. In de nieuwe attractie Waterwerken hop je van de een naar de ander. Om schat te zoeken of de hele boel te laten overstromen!

Dit seizoen is het Zuiderzeemuseum Enkhuizen fris begonnen met een nieuwe waterattractie, Waterwerken. Waterwerken bestaat uit vier eilandjes in het water en een plein met een speeleiland. Ook voor bezoekers is het fris, want je komt zeker in aanraking met water! In dit waterdoepark stappen bezoekers in een roeibootje om naar vier verschillende eilanden te peddelen. Geen exotische, onbekende eilanden, maar oude bekenden namelijk Marken, Pampus, Wieringen en Urk. In het echt zijn dit allang geen eilanden meer, maar in het Zuiderzeemuseum zijn ze opnieuw uit het water gerezen. Alle eilanden hebben hun eigen leuke activiteit. Zo staan er op Pampus twee waterkanonnen, waar je mee op doelen moet schieten.

Spelen met water

Op het eiland Wieringen gaan bezoekers op zoek naar een verborgen schat en op het eiland Marken laat je het eiland gedeeltelijk overstromen. En natuurlijk daarna weer droogleggen! Op Urk staat een picknicktafel, om even uit te rusten van het intensieve roeien. Tussen het plein met speeleiland en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Hier voel je de kracht van het water door zelf de beweging en stroming van het water te regelen met verschillende 'stroomprofielen'.

Tip: bestel online tickets voor het Zuiderzeemuseum met korting!

Voor de allerkleinsten: speeleiland Schokland

Ook voor de kleintjes, met wie je misschien liever niet het water op gaat is Waterwerken leuk. Want tegenover de kalkovens, in het buitenmuseum, is een plein met picknicktafels, een kijkwand en het speeleiland Schokland. Hier liggen hengels klaar waarmee ze dobbers 'uit de zee' vissen. Daar zijn ze beslist een tijdje zoet mee!

Hop van eiland naar eiland in Waterwerken en bestel tickets voor het Zuiderzeemuseum!
Foto 2. Stap met het hele gezin in de boot en bezoek alle eilanden.
Foto 3. In april opende het Zuiderzeemuseum de nieuwe attractie Waterwerken.
Foto 4. Zwemvesten aan en peddelen maar!
Foto 5. De kleintjes vissen naar dobbers op speeleiland Schokland.

Laatst gewijzigd: 2015-07-20 10:26:55 · Gepubliceerd: 13 juli 2015 - 514

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...