Zomervakantie in Midden-Nederland: leuke uitstapjes!

Zomervakantie 2015: wat is er te doen in Midden-Nederland?

Zomervakantie 2015: ga er op uit! Redactioneel door

archief oud artikel 15 juli 2015 Toerisme Nederland viert zomervakantie! Ontdek het midden van Nederland, waar enorm veel te doen is voor gezinnen met kinderen. Wat is er te beleven in de zomervakantie in Overijssel, Gelderland en Utrecht? DagjeWeg.NL geeft een beknopt overzicht.

Zomervakantie in Gelderland

HATTEM - Genieten en lachen doe je deze zomervakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum. Je kunt hier samen zelf aan de slag: tot en met eind augustus kun je hier elke dag, behalve zondag, je eigen gevulde koek bakken. Of doe een leuke speurtocht en geniet van de familieshow van die leuke bakker Fred!

OTTERLO - Terug in de tijd in het Nederlands Tegelmuseum! In de expositie Sprookjes en verhalen van toen en nu in het Tegelmuseum zie je tot en met 14 september bijzondere tegels waarop sprookjes staan afgebeeld. Ze hingen vroeger in een Rotterdamse school. Maak je eigen tegel, bekijk de sprookjesboeken, doe een speurtocht of luister naar verhalen!

HEILIG LANDSTICHTING - Stoere ridders en soldaten marcheren van 28 juli tot en met 2 augustus rond bij het Laat Romeins Festival. Orientalis laat deze dagen zien hoe een Romeins kamp er vroeger uitzag. Doe zelf ook mee met een stoere workshop speerwerpen of boogschieten en kijk je ogen uit bij het grote gevecht.

Zomervakantie in Overijssel

HELLENDOORN - Avonturenpark Hellendoorn heeft in de zomer, van 4 juni tot en met 15 september een spetterend waterglijbanenpark: Aquaventura Slidepark. Leef je hier lekker in de zon en sjees van één van de elf verschillende uitdagende banen. De kleurige achtbanen en het exotische zandstrand maken het zomergevoel hier compleet!

NIJVERDAL - Heerlijk het water op, dat kan met de leuke kano's en sup's van Wilgenweard. Ontdek de rivier de Regge op je gemak in een driepersoonskano: het ideale uitje voor een warme dag! Of probeer het populaire 'supppen', dat is over komen waaien uit Hawaii. Bij Wilgenweard kun je de hele zomer terecht. Ook kun je er regelmatig bij maanlicht varen.

ZWOLLE - Zwollenaren staan bekend als 'Blauwvingers'. Elke zomer worden de Blauwvingerdagen gehouden, met een uitgebreide markt vol voordelige koopjes. Leuk om Zwolle te ontdekken en door de binnenstad te struinen. Koopjes jagen of de toerist uithangen? Tijdens de Blauwvingerdagen kan het allebei! De braderie wordt nog gehouden op 15 juli, 22 juli en 29 juli.

Liever naar het Noorden van Nederland of het Zuiden van Nederland? Bekijk welke leuke uitstapjes daar in de zomervakantie worden georganiseerd!

Zomervakantie in Utrecht

OUDEWATER - Beleef de Tour de France eens op een andere manier, dus niet vanachter de televisie! In de Tour de France Art Expo komt allerlei kunst bij elkaar die geïnspireerd is op de wielersport. In Galerie Sille ontdek je tot en met 26 juli nog bijzondere en grappige kunst, onder meer schilderijen en installaties.

UTRECHT - Te leuk om te laten liggen in de zomervakantie: de vrolijke familievoorstelling Beestenboel in Museum Speelklok. Kom genieten van de muzikale dieren en swing mee met onder meer de Zingende Nachtegaal en het Konijn in de Kool. Een museum en voorstelling vol muziek! Nog te bezoeken tot en met 1 november 2015.

UTRECHT - Tot en met 20 september viert Nijntje haar verjaardag nog in het Centraal Museum. Een vrolijke familievoorstelling voor de jongste peuters en kinderen, inclusief 1.000 vierkante meter speelplezier. Ook voor (groot)ouders is er veel te zien, onder meer 100 originele tekeningen en ontwerpen van Nijntjes bedenker Dick Bruna.

Eropuit met korting of een leuk extraatje? Kijk voor alle aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 1. Bakker Fred geeft elke dag een hilarische familieshow. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum
Foto 2. Kijk je ogen uit in Orientalis, waar echte Romeinen de dienst uitmaken! Foto: Museumpark Orientalis
Foto 3. Waan je in tropische sferen in het spetterende Aquaventura Slidepark! Foto: Attractiepark Hellendoorn
Foto 4. Verken de mooie rivier de Regge per kano of probeer de populaire 'sup'! Foto: Wilgenweard
Foto 5. Bekijj de Tour de France, maar dan in allerlei kunstvormen. Foto: Galerie Sille in Oudewater
Foto 6. Ontmoet de Zingende Nachtegaal en nog veel meer muzikale dieren! Foto: Museum Speelklok

Laatst gewijzigd: 2015-07-21 11:11:58 · Gepubliceerd: 15 juli 2015 - 1613