Vier de zomer in de dierentuin!

In deze dierentuinen geniet je extra van de vakantie!

GaiaZOO Kerkrade Redactioneel door
Foto 1. Tropische Toekan in de dierentuin. Tim Strater.

archief oud artikel 6 augustus 2015 Toerisme Landelijk Ga deze maand op avontuur in de dierentuin! De zomer is nu echt gearriveerd en ook de dieren vieren dat feest mee. Bij deze vijf dierentuinen kun je deze maand terecht voor spannende ontdekkingstochten en sfeervolle zwoele ZOOmeravonden tussen de beesten.

1. Zwoele ZOOmeravonden in GaiaZOO Kerkrade

De lucht kleurt langzaam in allerlei tinten, terwijl het voelt alsof je op safari bent door de dierengeluiden om je heen. In augustus is het elke vrijdagavond extra feest in de GaiaZOO in Kerkrade. Tijdens de ZOOmeravonden is de dierentuin elke avond tot 21:00 uur open. Roofvogels vliegen rakelings langs je hoofd bij de Vrije Vlucht Voorstelling, er zijn extra voedermomenten en kinderen kunnen zich laten schminken. Luister naar het gezang van allerlei vogels en ander muzikaal entertainment op het terras. Dat wordt extra genieten op zwoele zomeravonden!

2. Picknicken tussen de dieren in Artis Amsterdam

Ook in Natura Artis Magistra is het de hele zomer feest. Iedere zaterdag is de dierentuin in hartje Amsterdam open tot zonsondergang. Studenten van het Conservatorium vullen de dierentuin met muziek en iedere ZOOmeravond treedt een bekende artiest live op. In de avondschemering lezen schrijvers voor uit hun boek en doen kinderen mee met speciale kinderworkshops zoals yoga of dansen. Leg je kleedje neer op het gras en geniet van een heerlijke picknick of een barbecue bij de Muziektent, terwijl de zon langzaam ondergaat.

3. Leeuwen gratis naar Blijdorp Rotterdam

Roar, leeuwen opgelet! Op maandag 10 augustus organiseert Diergaarde Blijdorp in Rotterdam World Lion Day. Op deze dag staat de ‘Koning der Dieren' in de spotlights en mag iedereen die ‘leeuw' in zijn of haar achternaam heeft, gratis naar de dierentuin. Wereldwijd wordt het machtige dier bedreigd en Diergaarde Blijdorp wil daar tijdens World Lion Day extra aandacht aan geven. Daarnaast zijn er leuke activiteiten over leeuwen en kunnen bezoekers de zeldzame Aziatische leeuw in het echt ontmoeten in zijn nieuwe verblijf. Is jouw naam leeuw? Sprint naar de dierentuin voor een brullend leuke dag!

4. Burgers' Zoo: geheime communicatiewereld

Te midden van de bossen ligt Burgers' Zoo Arnhem. In augustus is het park iedere zaterdagavond extra lang open tot 21:00 uur. Tijdens de ZOOmeravonden verdiepen nieuwsgierige bezoekers zich in de bijzondere en geheime communicatiewereld van dieren en planten. Daarnaast organiseert het park twee verschillende themarondleidingen, waarbij bezoekers onder meer een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de Ocean. Voor kinderen is er een speciale kinder-doe-tocht. Wil je tijdens een zwoele zomeravond meer leren over dieren? Haast je naar Burgers' Zoo!

5. Spannende expedities in DierenPark Amersfoort!

In Dierenpark Amersfoort beleef je de dierentuin deze zomer als nooit tevoren! De hele zomervakantie kunnen kinderen tijdens spannende dierenexpedities meehelpen achter de schermen, terwijl ouders lekker relaxen in de hangstoelen op het enorme zandstrand in het park. Maar er is nog veel meer te ontdekken! Ga bijvoorbeeld op spannende Dino-expeditie in het donkere bos of spot dieren vanaf de fietsboot in De Grote Wildernis. In DierenPark Amersfoort is er genoeg te beleven tijdens ZOO'n ZOOmer!

Met korting naar DierenPark Amersfoort? Bestel je ticket via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang €1,- korting en een gratis kop koffie, thee of poster voor kinderen!
Foto 2. Leeuwin in Blijdorp. Foto: Frans de Wit.
Foto 3. Olifant Burgers' Zoo. Foto: Ton Nolles.
Foto 4. Giraffe in DierenPark Amersfoort. Foto: Bart Koop Henzen.
Foto 5. Aapjes kijken in GaiaZoo. Foto: Jean van der Sluijs.
Foto 6. Muziek tijdens de ZOOmeravonden in Artis. Foto: Erik B.

Laatst gewijzigd: 2015-08-24 08:53:52 · Gepubliceerd: 6 augustus 2015 - 1111

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...