Dagje uit dit weekend

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Wat is er nog meer te doen? Redactioneel door
Foto 1. Wie zegt dat de Middeleeuwen saai zijn? Foto: Middeleeuws Spektakel

archief oud artikel 13 augustus 2015 Cultuur Landelijk Zin om eropuit te gaan de komende dagen? Een uitstapje is altijd leuk, helemaal als de zon lekker schijnt. Bekijk de vijf leukste tips voor het weekend!

Voor tijdreizigers

AMSTELVEEN - Wie denkt dat de Middeleeuwen maar een saaie, donkere tijd was, moet zeker een kijkje nemen bij het Middeleeuws Spektakel in Amsterdam. Tijdens dit rondreizende evenement geniet je van roofvogelshows, muziek en ontmoetingen met stoere ridders. Te bezoeken op 15 en 16 augustus in het Amsterdamse Bos in Amstelveen.

Voor visliefhebbers

DEN HELDER - Proef van gratis gebakken vis tijdens de Helderse Visserijdagen op 14 tot en met 16 augustus! Het mag duidelijk zijn: hier draait alles om vis! Er zijn nautische ambachten en op zaterdag is er het Vistival met veel muziek. Zondag wordt er een roeiwedstrijd gehouden en de kotters in de haven worden opengesteld. Samen met alle kramen en de kindermarkt betekent dat volop gezelligheid voor het hele gezin!

Voor fijnproevers

OTTERLO - Combineer een cultureel uitstapje met een culinair hoogstandje! Tijdens de proeverij De Smaak van Van Gogh in het Kröller-Müller Museum staan bijzondere lekkernijen op je te wachten in de beeldentuin. Maak zaterdag 15 augustus kennis met smaken en producten uit de schilderijen van Van Gogh, allemaal afkomstig uit de eigen streek. Voorafgaand aan de proeverij is er een rondleiding door de tentoonstelling Van Gogh & Co.

Voor globetrotters

ENSCHEDE - De expositie Kadinlar (over tien inspirerende Turkse vrouwen) in Museum TwentseWelle loopt zondag 16 augustus af. In het kader daarvan wordt die dag een Turkse Markt gehouden. Op deze zogenaamde 'Kermes' geniet je van muziek, dans, eten, drinken en nog meer Turkse bijzonderheden. Natuurlijk kun je ook de waterpijp uitproberen en luisteren naar een Turkse verhalenverteller.

Voor muziekliefhebbers

ZEIST - Grote namen uit de muziekwereld reizen af naar Zeist voor de Zeister Muziekdagen 2015. Tussen 15 en 29 augustus wordt hier alles uit de kast gehaald om het publiek zoveel mogelijk te laten genieten van klassieke muziek. Droom komende zaterdag bijvoorbeeld weg bij het Szymanowski Quartet.

Foto 2. Stoere ridders in gevecht! Foto: Middeleeuws Spektakel
Foto 3. Gezelligheid in de haven. Foto: Helderse Visserijdagen
Foto 4. Proef bijzondere hapjes die geïnspireerd zijn op de schilderijen van Vincent van Gogh. Foto: De Smaak van Van Gogh
Foto 5. Waan je op een Turkse markt! Foto: TwentseWelle

Laatst gewijzigd: 2015-08-14 08:28:50 · Gepubliceerd: 13 augustus 2015 - 872

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!