Grijp je kans: de Gouden Koets is nog even te zien!

Bekijk de Gouden Koets op Paleis Het Loo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bijzonder pronkstuk bij Paardenkracht & Autopracht op Paleis Het Loo

24 augustus 2015 Geschiedenis Apeldoorn, Gelderland De Koninklijke familie laat zich sinds mensenheugenis natuurlijk vervoeren in de mooiste koetsen en auto's. De glanzende Gouden Koets is daar een prachtig voorbeeld van. Bekijk deze en vele andere indrukwekkende voertuigen op Paleis Het Loo!

Foto 1. De Gouden Koets in vol ornaat. Foto: Koninklijk Staldepartement

Gouden Koets

Maar dit sierlijke voertuig verdwijnt de komende drie jaren van de straat omdat het gerenoveerd moet worden. De koninklijke Gouden Koets is nog wel eventjes te zien op Paleis Het Loo, tijdens de tentoonstelling Paardenkracht & Autopracht. De periode dat de koets te zien is, is wegens succes verlengd tot en met zondag 6 september. De koning en koningin moeten het voorlopig doen met de opgeknapte Glazen Koets.

Defilé van voertuigen

Naast dit bijzondere pronkstuk zie je nog veel meer opvallende vervoersmiddelen te zien: de Minerva van Prins Hendrik, de Austin Sheerline van Prinses Juliana en de Crème Calèche. Om alle pracht en praal van Paardenkracht & Autopracht te tonen wordt twee keer per dag een defilé gehouden. Je ziet alle voertuigen aan je voorbij trekken en de spreekstalmeester vertelt wat er te zien is. De tentoonstelling is opgezet omdat het Koninklijke Staldepartement 200 jaar bestaat. Deze afdeling van het Koninklijk Huis zorgt ervoor dat de familie en de hofhouding mobiel zijn en ze draagt zorg voor alles wat wielen heeft.

Praktische informatie

De tentoonstelling Paardenkracht & Autopracht is van donderdag 27 augustus tot en met zondag 30 augustus te bekijken op Paleis Het Loo. De Gouden Koets te bezichtigen tot en met zondag 6 september.
Foto 2. Op de foto met de ruiters. Foto: Paleis Het Loo
Foto 3. De Minerva van Prins Hendrik. Foto: Stef Verstraaten

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-30 19:24:55 · Gepubliceerd: 2015-08-24 14:27:10 - 1580