Koene ridders op Slot Loevestein

Exclusieve aanbieding: ga met € 11,50 korting naar Slot Loevestein! |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Een spannende strijd om de hand van de jonkvrouw

12 oktober 2015 Geschiedenis Poederoijen, Gelderland Galopperende paarden denderen voorbij en de lansen kletteren opeen bij de ontmoeting van de ridders. Beleef een weekend in de Middeleeuwen op Slot Loevestein! Ridders maken zich op in het kampement, de valkenier laat z'n vogels de lucht in en de troubadour laat van zich horen. Het hoogtepunt wacht...het Riddertoernooi!

Foto 1. Welke ridder wint de strijd?
“Hoort, hoort, hoort… Edelen, burgers en buitenlui!"

Twee dagen lang houden dappere ridders zich op in het paviljoen van Ridder Siwaert van Hesselt bij Slot Loevestein. Op 24 en 25 oktober binden ze de strijd aan tijdens het spannende Riddertoernooi. Welke ridder wint? Wordt het Jan van Moerhoven, de bastaard van Jan van Brabant of Marcus van Delft, de zwarte ziel uit Kampen? Of doet één van de twee vrouwelijke ridders de tegenstanders in het stof bijten? Kies een favoriet en moedig hem of haar aan in het Riddertoernooi.

Exclusief: met het hele gezin met € 11,50 korting naar Slot Loevestein

Boogschieten, zwaardvechten en dansen

Rondom het Riddertoernooi is er van alles te zien en te doen op Slot Loevestein. De Kasteelschutters weten je alles te vertellen over boogschieten en wie wil mag zelf een pijl het luchtruim in schieten. Op de Ridderschool krijgt iedereen een zwaard in handen en volgt vervolgens zwaardvechtles. Dat is wel nodig ook, want daarna marcheren de deelnemers naar het toernooiveld voor een echte strijd.

Vliegende roofvogels en spannende verhalen

Geen behoefte aan een rol in de veldslag? Luister dan naar de wonderlijke verhalen van Troubadour Lucas Florent: "Getogen in het Hertogdom Brabant breng ik mijn opgedane vertelsels en stemmingsliederen. Ge kunt hierbij denken aan oude minne-(liefdes)liederen, spotliederen en drinkliedjes uit vervlogen tijden. Laten we elkaar ontmoeten en met elkaar zingen op Loevestein!" Of luister op zondag naar Aagje de Vertelster, die verhalen uit de Middeleeuwen ophaalt. Van Heer Halewijn of de Heks van Oostbroek, altijd een beetje spannend.

Meer informatie over het Riddertoernooi op Slot Loevestein.

Spelen en schranzen

Bikkelen, hoepelen en zwierbollen: er zijn allerlei spelletjes om te spelen. En nuttige dingen om te doen, zoals wilgentenen vlechten en borduren. Moe van al het Middeleeuwse feestgedruis? Kom lekker schranzen in de taveerne!

Programma Riddertoernooi op Slot Loevestein

  • 11:00 uur Welkom
  • 11:30 uur Demo boogschieten (toernooiveld)
  • 12:00 uur De ridders Skills at Arms (wapenvaardigheidsproeven)
  • 13:00 uur Valkenier geeft demonstratie
  • 13:30 uur Zwaardvechtles in de ridderschool
  • 14:00 uur Demo boogschieten (toernooiveld)
  • 15:00 uur Valkenier geeft demonstratie
  • 16:00 uur Het toernooi!
Foto 2. Kom op de vlaggen af en doe mee met het Riddertoernooi!
Foto 3. Wie blaast er op de bazuin?
Foto 4. Neem een kijkje in het Middeleeuwse kampement.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-10-15 16:26:55 · Gepubliceerd: 2015-10-08 12:26:50 - 3219