Overwin je angst! Maak een spin-selfie in Nijmegen

Natuurmuseum Nijmegen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Spinnen aaien in Natuurmuseum Nijmegen. Geen zorgen, er is een expert bij

24 oktober 2015 Natuur Nijmegen, Gelderland Kriebelende kruipers met harige poten, giftige klauwen en kleine kraaloogjes. Word je hier enthousiast van? Ga naar het Natuurmuseum Nijmegen en ontmoet deze mooie beestjes! Ben je doodsbang voor spinnen? Ga naar het Natuurmuseum Nijmegen en overwin je fobie!

Durf jij?

Tot en met 28 maart 2016 kun je veertig soorten spinnen bekijken bij de expositie 'Spannende Spinnen' in het Natuurmuseum Nijmegen. Ze zijn springlevend, vergeleken bij een simpele huisspin extreem groot en sommige zijn zelfs levensgevaarlijk. Niet bang zijn, ze zitten achter het glas. Er is een begeleider bij om je van alles te vertellen en te laten zien en om ervoor te zorgen dat die kriebelbeestjes niet ontsnappen.

Enthousiast? Hier vind je alle informatie over openingstijden en tickets.

Maak een selfie

Zoals mensen altijd zeggen: spinnen zijn banger voor jou dan jij voor hen. Of dat echt zo is, mag je zelf testen. Op woensdagmiddag, in het weekend en in de vakanties mag je zelf een spin vasthouden. Je kunt ook samen op de foto! Een spin-selfie, waarbij je zo'n dikke, zwarte, harige schoonheid tegen je wang aanhoudt alsof jullie beste vrienden zijn. Voor liefhebbers een droom die uitkomt. En voor mensen met spinnenangst misschien een stukje therapie.

Bang voor de zwarte weduwe?

Alle soorten spinnen hebben een eigen naam en eigen kenmerken die ze speciaal maken. Zo heb je de rode baviaanspin, een spin met ringetjes om zijn poten die op armbandjes lijken. En de goliathvogelspin: een van de grootste spinnen ter wereld. Wel is het een van de grootste angsthazen – hij is nogal bang voor mensen. De beruchtste spin van allemaal is ook van de partij: de zwarte weduwe. Gezellig! Bij alle spinnen staan beschrijvingen en tekeningen om meer over ze te leren. Zo ga je op een andere manier naar ze kijken. Het zijn unieke dieren en niet alleen maar enge beestjes.

Waarom bestaan spinnen?

Voor de echte durfal is er behalve de selfie nóg een uitdaging. Etenstijd! Je mag toekijken hoe een verzorger de spinnen voert terwijl hij uitlegt wat nou eigenlijk het nut van spinnen is. Want dat vragen wel meer mensen zich af. Ook vertelt hij wat je het beste kunt doen als je er eentje tegenkomt en hoe spinnen hun dagen doorbrengen. Zeg nou zelf: je ziet ze ineens, schrikt je kapot en een seconde later zijn ze verdwenen. Wat doen die beestjes de hele dag? Ontrafel de geheimen van de spin en leer ze waarderen!

Geen fan van spinnen? Bekijk andere uitjes met dieren.
Bekijk hier andere uitjes in Nijmegen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-03-14 08:56:05 · Gepubliceerd: 2015-10-23 11:25:21 - 1331