Avondje stappen in Delftse musea

Museumnacht Delft |  deel via WhatsApp | Nieuws door

5 november 2015 Cultuur Delft, Zuid-Holland Hoe laat het vanavond wordt, dat maakt niet uit tijdens de Museumnacht Delft. Tot twaalf uur zijn de meeste musea van de stad open om jong en oud te vermaken met cultuur! En daarna gaat de afterparty nog even door.

Foto 1. Foto: Marco Zwinkels

Museumnacht Delft gaat eindeloos door. Of het lijkt eindeloos te duren? Blik op oneindig is in ieder geval het thema van de nacht, waarop 28 musea en culturele instellingen hun deuren tot 00:00 uur openzetten voor publiek. Op het Agathaplein openen audiovisuel artiest Nakamato en drummer Benoits de avond met een openingsact, waarbij golven van geluid en licht het plein overstromen. Hoe dat er ongeveer uit ziet? Bekijk de video:

Het programma van de Museumnacht is divers. Volg een rondleiding door het Vermeercentrum Delft en ontdek meer over het leven van deze beroemde Delftse schilder. Museum Prinsenhof combineert tijdens de Museumnacht de tentoonstelling over Jan Schoonhoven met pittige jazz. En als alle musea dicht zijn gaat het feestje nog even door in Theater de Veste, waar je eindeloos kunt dansen op Poolse disco, Argentijnse house, Japanse pop of Turkse tribal!

Museumnacht Delft voor kinderen

Ook voor kinderen, tot en met twaalf jaar, is de Museumnacht Delft een feestje. Ze kunnen heel veel zien en doen en ondertussen lekker snoepen. Van een mierzoete suikerspin bij Science Centre Delft tot poffertjes bij Royal Delft. Dat alleen al trekt hen over de streep voor een bezoekje aan museum. En ook zij mogen lekker swingen, in hun eigen Neon Disco in DOK.

Foto 2. Foto: Marco Zwinkels
Foto 3. Foto: Marco Zwinkels

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-11-05 22:35:53 · Gepubliceerd: 2015-11-05 17:14:13 - 144