Koffiedrinken met katten

Een kopje koffie met extra melk graag: er komt een Kattencafé in Groningen

Uitjes in Groningen Persbericht door
Foto 1. Mejuffrouw Poes Moolenaar is een diva en woont bij oprichtster Hielkje. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.

archief oud artikel 9 november 2015 Opmerkelijk Groningen, Groningen Een walhalla voor kattenliefhebbers. In het centrum van Groningen opent binnenkort Kattencafé Op z'n Kop, het tweede kattencafé van Nederland. Lekker ontspannen in de huiskamer zitten met verse koffie, thee, gezonde snacks en uiteraard heel veel katten.

Samen spinnen in het café

Ben je zelf dol op katten maar is je partner allergisch? Of hou je enorm van katten maar ook van je mooie, dure meubels in huis? Dan is het café een uitkomst voor jou. Gezellig een paar uurtjes ontspannen en koffiedrinken met een kat. Let op: er gelden wel regels om het welzijn van de katten te garanderen. Je mag de katten niet oppakken of optillen - wel aaien - en je mag ze absoluut niet voeren. De katten in Kattencafé Op z'n Kop komen uit het asiel en leiden nu een heerlijk leven.

Initiatiefneemster Hielkje Wester heeft de locatie van het kattencafé omgetoverd tot een prachtige huiskamer dankzij een crowdfunding campagne via Voor je Buurt.

Internationaal succes

Hier is het redelijk nieuw, maar wereldwijd zijn kattencafés ontzettend populair. Bijna twintig jaar geleden opende het allereerste kattencafé in Taiwan. Inmiddels zijn er meer dan 150 kattencafés, onder andere in Amsterdam, Londen, Parijs en Melbourne.

Voor de kattenliefhebbers in Amsterdam: Het Kattenkabinet.
Foto 2. Voor een kopje en een koffie ga je naar het Kattencafé in Groningen. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.

Laatst gewijzigd: 2017-03-08 15:57:25 · Gepubliceerd: 9 november 2015 - 1119