Tips voor een winters dagje weg! Deel 1

Bekijk de leukste winterse uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Wat te doen deze winter? Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij!

9 november 2015 Toerisme Landelijk De mooiste tijd van het jaar is in aantocht! Winterfairs, concerten, musea en allerlei speciale evenementen en shows: er is zoveel leuks te doen. Maar waar moet je beginnen met zoeken? Wij geven je vijf tips om in winterse sferen te komen.

Doe ideeën op voor de feestdagen

HARDENBERG - De winter komt eraan! Tijd voor sfeervolle fairs en markten. Zoals de Winter Fair in Evenementenhal Hardenberg! Een gezellige fair, maar dan lekker binnen - want buiten is het al koud genoeg. Met meer dan honderd kraampjes vol mode en beauty, woonaccessoires, kunst, brocante, muziek en natuurlijk lekker eten! Alles om de winterdagen extra feestelijk te maken. Vanaf vrijdag 27 november tot en met zondag 29 november, van 11:00 tot 18:00 uur.

Foto 1. Moderne kunst in een middeleeuws pand. Foto: Jaap Driest.

Moderne kunst aan een oude muur

AMERSFOORT - Niets is fijner dan in de wintertijd door een romantische stad wandelen. Koppel daar een mooie expositie aan en je bent een gelukkig mens! In Amersfoort heeft Museum Flehite een dubbelexpositie met het Mondriaanhuis: Cobra tot Zero. Een tentoonstelling vol abstracte kunst na de Tweede Wereldoorlog bij twee musea, dus je moet eventjes heen en weer lopen door de prachtige oude binnenstad van Amersfoort. Wat een straf! De moderne kunst hangt in middeleeuwse gebouwen: een mooie combinatie van oud en nieuw. Ontdek deze kunst zelf tot en met 7 februari 2016.

Een witte winter met een roze touch

ROTTERDAM - Deze kerst is een witte kerst met een roze touch! Op 18 december organiseert het tijdschrift Tina de allereerste Tina in Concert in Ahoy Rotterdam! Meisjes vanaf 7 jaar kunnen daar genieten van misschien wel hun allereerste concert. De hoofdact? Nick en Simon! De dresscode? Roze met glitters! Ouders, broers en zussen zijn natuurlijk ook welkom - maar dus wel in het roze! Zucht, heerlijk wegzwijmelen bij Nick en Simon. Er zijn ook gastoptredens van andere artiesten.

Zing mee met alle kersthits

DEN BOSCH - Kerst betekent tijd voor een feestje! Daarom organiseert Meiden Magazine de Junior Songfestival X-Mas Show. Op 20 december in de Brabanthallen in Den Bosch dans en zing je de hele dag mee met kerstmuziek. De leukste winnaars van het Junior Songfestival treden op in de kerstshow, zoals Julia van Bergen, Femke Meines en Ralf Mackenbach. Zijn hit 'Click Clack' ken je vast nog wel! Het concert begin om half vier 's middags.

Ik zie daar lichtjes branden

EINDHOVEN - Twinkel, twinkel, kleine ster. Maak van die ster een gigantisch plein en van dat getwinkel een enorme lichtshow. Dat is GLOW Eindhoven! GLOW bestaat tien jaar en viert dat vanaf 7 november tot en met 14 november met lichtshows door de hele stad. Speciaal voor het jubileum is publieksfavoriet Luminarie De Cagna terug! Een lichtkoepel van duizenden lichtjes, waaronder je dit jaar ook kunt eten en drinken bij een Pop Up Bar en Restaurant. De soundtrack van GLOW is een internationale versie van de klassieker 'Brabant' van Guus Meeuwis - het liedje wordt elke avond een paar keer gedraaid met songteksten in verschillende talen. Veel te doen en te zien in de internationale lichtstad!

Foto 2. Kijken naar abstracte kunst. Foto: Jaap Driest.
Foto 3. Beleef ook een spectaculaire lichtshow. Foto: GLOW Eindhoven.
Foto 4. De bekende De Cagna is terug bij GLOW. Foto: GLOW Eindhoven.
Muziek en roze gezelligheid bij Tina in Concert! Foto: Robert Gort.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-01-04 09:10:58 · Gepubliceerd: 2015-11-09 11:33:39 - 1781