Bewonder de magie van GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

GLOW Eindhoven is het begin van een magische winter!

8 november 2015 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Wandelen door het prachtige Eindhoven, met overal lichtjes om je heen. Het maakt de stad nog sfeervoller. GLOW Eindhoven bestaat tien jaar en pakt uit met extra Licht- en Muziekshows en de terugkomst van publieksfavoriet De Cagna op het Stadhuisplein. Laat je vanaf 7 tot en met 14 november betoveren!

Bewonder De Cagna

“En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht.”

De shows van GLOW richten zich dit jaar op natuur en architectuur. Wandel langs magisch beschenen wilgen en zie bekende gebouwen in een ander licht. De echte eyecatcher staat op het Stadhuisplein: De Cagna. Een gigantisch lichtkunstwerk dat zo groot is als het plein zelf. Speciaal voor het tienjarig bestaan van GLOW, is er een bar en restaurant op het Stadhuisplein. Bij LUCE kun je eten, drinken en gezellig zitten onder een gigantische lichtkoepel. Dineren met uitzicht op De Cagna, romantischer dan dat wordt het niet!

Ook dineren onder de lichtkoepel?
Reserveer online bij Pop-up Bar en Restaurant LUCE.

Zing mee met de soundtrack

Fan van Guus Meeuwis? Dan heb je geluk! Tijdens GLOW is er elke avond een lichtshow bij De Cagna op het liedje 'Brabant'. 'Brabant' is inmiddels zo'n beetje het moderne volkslied van de provincie geworden, maar Voor GLOW is er een internationale versie gemaakt. Met songteksten in het Engels, Chinees, Spaans en Russisch. Deze versie galmt elke avond drie keer per uur over het Stadhuisplein. Met natuurlijk dat ene bekende zinnetje: "en dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht".

Beleef de Trein Experience

Omdat GLOW tien jaar bestaat, zijn er speciale treinen voor bezoekers die met het ov naar Eindhoven reizen. Vanaf 7 tot en met 14 november rijden er treinen vanaf Utrecht Centraal, Weert, Breda en Deurne met GLOW Coupés. Kunstenaars hebben de coupés gebruikt als podium voor hun lichtshows: je ziet verschillende lichtprojecties op de muren. Terwijl je over het spoor naar Eindhoven dendert, is het lichtfestival eigenlijk al begonnen! Met een Vritual Reality bril kun je vanuit je treinstoel genieten van de GLOW Trein Experience.

Wandel mee met de app

Omdat GLOW jarig is en tien jaar bestaat, is er extra veel te zien en beleven in Eindhoven. Bekijk meer dan veertig lichtkunstprojecten in de binnenstad. Voor wie niets wil missen: geen zorgen, er is een routekaart. Download hem via de nieuwe GLOW app, die speciaal voor dit jaar is gemaakt. Via de app kun je ook een audio tour downloaden, zodat je bij elk lichtkunstwerk een uitleg krijgt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-03-14 09:02:54 · Gepubliceerd: 2015-11-06 11:11:56 - 1687