1

Tips voor een winters dagje weg! Deel 4

Bezoek musea, doe een gezellige high tea en smul van een foodfestival!

Een winters dagje weg Gesponsorde bijdrage door

archief oud artikel 30 november 2015 Toerisme Landelijk Van deze winterse uitjes word je warm van binnen! Bezoek het stoere Nationaal Militair Museum, waar de straaljagers boven je hoofd hangen. Leer meer over Cornelis Springer en zijn kunst in het Zuiderzeemuseum en geniet van een speciale afternoon tea bij het Airborne Museum. Daarna nog steeds zin in iets lekkers? Proef al het lekkers van het kerstmenu op het Allerhande Kerstfestival. Ideale uitjes voor een gezellige winterse dag!

Ontdek en test tanks en vliegtuigen

SOEST - Het Nationaal Militair Museum is op z'n zachtst gezegd een nogal indrukwekkende museum. Je staat oog in oog met een gigantische collectie militaire voertuigen en vliegtuigen. Straaljagers die ooit door de geluidsbarrière vlogen, hangen gewoon boven je hoofd! Ben je hier nou nog nooit geweest? Kom dan langs! Doe met het hele gezin mee aan een familierondleiding, waarbij je speciale voertuigen en voorwerpen zelf mag uitproberen en aanraken. Er zijn leuke workshops speciaal voor kinderen. Ontwerp en maak je eigen vliegtuig of leer hoe je je gezicht camoufleert als een echte militair. Sluit je stoere bezoek af met wat te drinken en eten in het restaurant.

Een extra lekker rustmomentje

OOSTERBEEK - Bij het Airborne Museum 'Hartenstein' bekijk je niet alleen prachtige collecties en kunst. Boek een speciale high tea en reis terug in de tijd! Op zondag 20 december is er een speciale Christmas afternoon tea vanaf 14:00 uur, in het prachtige monumentale pand waarin het museum zit. Dit was tijdens de Slag om Arnhem het Britse Hoofdkwartier. Britse militairen dronken thee tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog om het gemeenschapsgevoel te behouden en een pauze in te lassen. Met deze afternoon tea gun je jezelf dus niet alleen lekkere thee met scones, muffins en nog veel meer lekkers. Je herhaalt ook een belangrijk stukje geschiedenis.

Kooktips van echte professionals

UTRECHT - Kerstmis komt steeds dichterbij! Maar wat staat er op het menu tijdens de kerstdagen? Doe heerlijke ideeën op tijdens het Allerhande Kerstfestival. Proef allerlei lekkernijen voor het voor- hoofd- en nagerecht, leer alles over de lekkerste wijnen van echte experts zoals Ilja Gort en verzamel nieuwe recepten voor in je eigen keuken. Wil je een uitgebreid maar makkelijk kerstmaal helemaal zelf voorbereiden? Neem op het foodfestival dan een kijkje bij Karin Luiten. Zij kookt uit haar nieuwe boek 'De vrolijke tafel': simpele gerechten die bij uitstek geschikt zijn voor eetfeestjes.

Schilderijen van oude steden

ENKHUIZEN - Ken jij Cornelis Springer? Hij was de meester van het negentiende-eeuwse stadsgezicht. Bekijk zijn kunstwerken vanaf zaterdag 12 december 2015 tot en met zondag 10 april 2016 in de tentoonstelling 'Door het oog van Springer' in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In de negentiende eeuw telden mensen wereldwijd enorme bedragen voor zijn stadsschilderijen neer. Waar hingen die werken vroeger bij mensen thuis? En hoe ging Springer met de wensen van zijn klanten om zonder zijn eigen creatieve visie te beperken? Leer zijn op locatie gemaakte werken en zijn olieverfschilderijen vanuit zijn atelier kennen. Bekijk steden door de ogen van de schilder!

Foto 1. Bij het Nationaal Militair Museum komen gigantische tanks en vliegtuigen ineens héél dichtbij. Indrukwekkend!
Foto 2. Voel je heel eventjes echt Engels tijdens een speciale afternoon tea bij het Airborne Museum.
Foto 3. Proef van al het lekkers op het Allerhande Kerstfestival en leer hoe je het zelf thuis namaakt!
Foto 4. Zie een stad door andere ogen bij de expositie 'Door het oog van Springer' in het Zuiderzeemuseum.

Laatst gewijzigd: 2015-12-04 14:23:08 · Gepubliceerd: 30 november 2015 - 908