Duik in een festival vol wetenschap

EUREKA! Festival Amsterdam | Nieuws door

27 november 2015 Wetenschap Amsterdam, Noord-Holland Ben jij nieuwsgierig en graag op de hoogte van nieuwe dingen? Steek dan een licht op bij het EUREKA! Festival, vol spannende wetenschapsactiviteiten. Zie hoe robots voetballen, kijk binnen in een tumor of check of jij en jouw geliefde echt op dezelfde golflengte zitten. De wetenschap kent straks geen geheimen meer..

Foto 1. Zitten we op dezelfde golflengte? Wetenschappelijk bewijs! Foto: Oleg Borodin

Bekijk een tumorcel van dichtbij

Bij de Westergasfabriek in Amsterdam waait op 29 november een frisse wind, een wind van vernieuwing en wetenschap. Op het EUREKA! Festival waaien de bezoekers mee en vallen van de ene verbazing in de andere. Reis door de tijd in virtual reality en beland zomaar op de Via Appia, de oudste 'snelweg' van Rome. Op de catwalk zie je vervolgens de toekomst aan je voorbij trekken, als studenten nieuwe toepassingen laten zien, zoals de zorgrobot en een biocomposiet scooter. Of bekijk hoe het er van binnen uit ziet als je immuunsysteem kwaadaardige tumorcellen aanvalt. Met een microscoop maakte Bettina Weigelin, celbioloog, beelden en deelt die op het EUREKA! Festival.

Experimenten voor kinderen op het Quest-plein

Geen moeilijke of duffe onderwerpen op het EUREKA! Festival, daarmee kun je ook de kids mee krijgen naar dit leerzame festival. Op het Quest-plein is er de hele dag door iets te doen. Experimenten, maar ook een balletje trappen of muziek maken. Kinderen en jongeren leren hier meer over elektronica, programmeren of 3D-printen.

Doe zelf mee aan een experiment

Het EUREKA! Festival is eigenlijk als een groot lab, waar je zelf een rol in kunt spelen. Je kunt juichen voor voetballende robots. Of een 3D-scan maken met een iPad en heel veel leren tijdens de minicolleges. En wie zijn of haar geliefde mee neemt, waagt een bezoekje aan The Mutual Wave Machine, waar je aan de hersengolven kan zien of je op dezelfde golflengte zit. Wetenschappelijk bewijs of je elkaar eigenlijk wel begrijpt.

In Amsterdam? Sla dan het Amsterdam Light Festival niet over - nu met 51% korting.
Foto 2. Zie hoe robots voetballen. Foto: Bart van Overbeeke
Foto 3. Juichen voor robots op EUREKA! Festival. Foto: Bart van Overbeeke
Laatst gewijzigd: 2015-11-27 23:03:35 · Gepubliceerd: 2015-11-27 20:35:06 - 216