1

Op reis in een glinsterende bevroren wereld

Reis over de wereld op het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

Bezoek het Nederlands IJsbeelden Festival 2015 in Zwolle Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Een droom: in de koets van Frozen zitten!

archief oud artikel 7 december 2015 Toerisme Zwolle, Overijssel Een geweldige hoeveelheid sneeuw en ijs schittert je tegemoet bij het Nederlands IJsbeelden Festival. De NS-Loods bij station Zwolle is het toneel van spectaculaire ijsbeelden. Piramides, de Taj Mahal, Mount Rushmore, maar ook orka's en ijsberen. Alles is hier van ijs!

Van de Taj Mahal tot de Big Five

Veertig ijskunstenaars uit zestien verschillende landen bundelen hun krachten voor het Nederlands IJsbeelden Festival. In drie verschillende hallen schitteren hun prachtige ijssculpturen, die menig toeschouwer zullen verblinden. Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar 'Journey Through a Frozen World'. Hoe dat eruit ziet? Marc van Aalst van Het Organisatieteam licht vast een tipje van de sluier op: "Denk aan piramides, The Opera House, de Taj Mahal, Mount Rushmore en de Big Five. Maar er is vooral ook heel veel te beleven."

IJsberen en orka's knuffelen

Wie binnenkomt op het IJsbeelden Festival, staat eerst in de vertrekhal van een vliegveld. Het begin van een wereldreis! Bezoekers van het festival reizen langs de mooiste plekken op aarde, zoals Antarctica. Hier kun je - bijna echt - ijsberen knuffelen en orka's aaien. Een wonderlijke wereld, zoals je die nooit eerder in Nederland hebt gezien! Alle ijsbeelden krijgen een speciaal uiterlijk door prachtige lichteffecten, spannende soundeffects en verbluffende videoprojecties. Reis van de noordpool naar de zuidpool en bewonder het noorderlicht. En ervaar een cultuurshock bij de volgende bestemmingen: Japan, China en Thailand. Neem plaats in een Thaise tuktuk en wandel vervolgens over de Afrikaanse savanne. Een wereldreis die je met het hele gezin kunt maken.

Winterse activiteiten voor het hele gezin

Behalve alle ijssculpturen is er nog meer te zien en te beleven op het Nederlands IJsbeelden Festival. Op het Event Plaza genieten bezoekers na van hun 'wereldreis' met een warme gluhwein of chocomel. En daar hoort ook een lekkere apfelstrudel bij. Kinderen vermaken zich in de nostalgische kermisattracties. Een ritje in de carrousel, dan eendjes vissen en even springen op het springkussen. Wie vliegt daar weg op Aladdins zweeftapijt? Ook leuk zijn de LEGO stenen en MOOV en de knutselhuisjes om mee te spelen. Het Nederlands IJsbeelden festival is ijskoud het leukste dagje uit deze winter. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands IJsbeelden Festival.

IJssculptuur bij het Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle 2015

Het Nederlands IJsbeelden Festival is te bezoeken van zaterdag 12 december 2015 tot en met zondag 7 februari 2016.
Foto 2. Zestig ijskunstenaars maakten hun mooiste kunstwerken.
Foto 3. Een ijskunstenaar aan het werk.
Foto 4. Een gezellige sfeer op het Event Plaza.
Foto 5. Lichteffecten geven de ijssculpturen extra uitstraling.
Foto 6. Fans van Cars kijken vast op van deze ijzige versie van Lightning McQueen.

Laatst gewijzigd: 2016-01-11 09:32:40 · Gepubliceerd: 7 december 2015 - 43333