1

Dagje uit dit weekend

Heb jij al plannen voor dit weekend? Dit zijn de leukste uitjes!

Kerst op Landgoed Keukenhof 2015 Redactioneel door
Foto 1. Lekker schaatsen op de ijsbaan tijdens het Winter Station bij Het Spoorwegmuseum. Foto: Het Spoorwegmuseum.

archief oud artikel 3 december 2015 Toerisme Landelijk Het heerlijk avondje is gekomen! Zaterdagavond is het pakjesavond, maar er is nog zoveel meer te doen dit weekend! December barst van de sfeervolle uitjes voor het hele gezin. Dus jas aan en gaan! De vijf leukste weekendtips voor jou op een rij.

Romantische kerstmarkt

LISSE - Dit weekend is het een feest vol lichtjes op de sfeervolle kerstmarkt mét een kasteel bij Kerst op Landgoed Keukenhof. Het thema is 'Lichtjesfeest', met overal sfeervolle verlichting op het landgoed en in het kasteel! Sla kerstcadeautjes en lekkere delicatessen in bij de kraampjes, geniet van alle muziek en zangkoortjes en kruip tegen elkaar aan bij de vuurkorf met een glühwein.

Terug naar de negentiende eeuw

GARDEREN - Ontzettend fan van klassiekers als 'Oliver!', 'A Christmas Carol' en andere romantische kostuumdrama's? Dan mag je deze gezellig ouderwetse kerstfair niet missen. Op de Winterfair Garderen loopt Scrooge himself rond, net als andere personages uit de boeken van Charles Dickens. De kerstmarkt is helemaal in Dickensstijl, met mensen in kostuums en kraampjes in de ambachtelijke stijl van vroeger. Van 3 tot en met 5 december en nog eens vanaf 9 tot en met 12 december.

Schaatsen in een museum

UTRECHT - Lekker schaatsen, maar dan wel binnen en op een speciale locatie? In december kan dat in Het Spoorwegmuseum tijdens Winter Station! Dit weekend op 5 en 6 december is het al eventjes geopend en kun je lekker schaatsen plus het museum bezoeken. Daarna is Winter Station vanaf 19 december tot en met 3 januari! Heb je zelf geen schaatsen? Geeft niets, huur ze gewoon ter plekke.

Bourgondische kerstmarkt in een boerderij

MESCH - Lekker eten, zelfgemaakte delicatessen mee naar huis nemen en proeven van wijnen en de warme kerstsfeer. Op de kerstmarkt op FeestHoeve de Laathof in Limburg is het nu al een groot kerstfeest! Geniet tot en met 13 december van Limburgse gezelligheid met de feestdagen. Vergeet niet na afloop een kopje koffie met een heerlijk stuk Limburgse taart uit te proberen!

Uitwaaien en de ijsglijbaan op

SCHEVENINGEN - Lekker uitwaaien op het strand en daarna de schaatsen onderbinden! De ijsbaan bij het Kurhaus in Scheveningen is weer open en vanaf dit weekend is er een speciale ijsglijbaan op De Pier. Ja, bovenop De Pier. Het startpunt van de ijsglijbaan is vanaf het bovendek. Je sjeest zo richting de boulevard! Op 3 december is de feestelijke opening en daarna is de baan tot en met 10 januari open om van af te racen!

Foto 2. Samen shoppen op het landgoed en daarna het feestelijk versierde kasteel verkennen. Foto: Media Tornado.
Foto 3. Met het hele gezin een gezellig en winters dagje uit naar de kerstfair! Foto: De Beeldentuin Garderen.
Foto 4. Luister naar oude kerstliederen en klassieke kersthits van een koor in klederdracht. Foto: De Beeldentuin Garderen.
Foto 5. Uitwaaien, van de ijsglijbaan en schaatsen in Scheveningen. Foto: Cool Event Scheveningen.

Laatst gewijzigd: 2015-12-08 15:34:13 · Gepubliceerd: 3 december 2015 - 863