Vier kerst in Dickensstijl!

Alle kerstmarkten | Nieuws door

Struin rond op één van de kerstmarkten en ontmoet de Dickenspersonages

27 november 2018 Toerisme Landelijk Ga deze kerst terug naar de negentiende eeuw! De Engelse stad uit de verhalen van Charles Dickens verrijst dit jaar op verschillende plaatsen in Nederland. Struin rond op deze Charles Dickens-kerstmarkten en ontmoet de bekende personages Scrooge en Oliver Twist.

Foto 1. Terug naar kerst in de negentiende eeuw bij het Dickens Festijn in Deventer. Foto: Dickens Festijn Deventer © Ronald Hissink

Ontmoet Charles Dickens in Deventer

Heb jij Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick al ontdekt?

DEVENTER - Het Dickens Festijn in Deventer: dat wil je niet missen! Zaterdag 15 en zondag 16 december vind je hier een hele berg kerstplezier. In het historische Bergkwartier komen maar liefst 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. En deze blijven niet onopgemerkt! Met allerlei acts en muziek vermaken ze het publiek, wat doorgaans in de rij staat voor dit bekende evenement.

Met de stoomtram

MEDEMBLIK - Gezellige vuurkorven maken een knisperend geluid en overal hangt sfeervolle kerstdecoratie. Het centrum van Medemblik in Noord-Holland staat op vrijdag 7 december in het teken van kerst tijdens de Dickensdag Medemblik! Ga langs bij één van de honderd standhouders voor leuke kerstcadeautjes of geniet van een optreden van muzikanten en koorleden die uiteraard gekleed zijn in Dickensstijl. Helemaal leuk: kom met de authentieke stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik!

Pof marshmallows in Pernis

PERNIS - De negentiende-eeuwse Charles Dickensstad is op 8 december ook te vinden in Pernis! Hier wordt het Charles Dickens Festival gevierd. Je vindt hier een nostalgische kermis, poppenkast, gevulde kraampjes en de personages uit de verhalen van Charles Dickens. Proef een lekkere oliebol of pof je eigen marshmallow boven een gezellig kampvuurtje. Vergeet niet zelf ook je mooiste kleding uit de tijd van Dickens aan te trekken, want je kunt gratis op de foto!

Dickensfestijn in Drunen

DRUNEN - Naar mopperende wasvrouwen, stelende straatschoffies en ondeugende schoorsteenvegers hoef je op 15 december niet ver te zoeken! Dickens by night staat bomvol toneelspelers, allemaal gebaseerd op de verhalen van Charles Dickens. Loop in het donker door de gezellige Dickensstreet, vol lantaarns, lampjes en vuur. Ruik de glühwein, varken aan het spit, marshmellows en het knapperende hout. Op de Dickens Christmas Fair op het Raadhuisplein lopen schapen en vuurspuwers rond en koop je de leukste cadeautjes. De echte liefhebber kan op zondag 16 december gewoon nog een keer gaan, maar dan overdag.

Kerst in de Vesting

ELBURG - Het sfeervolle stadje Elburg, met haar vele monumentele panden, kinderkopjes en smalle steegjes, verandert in één groot schilderij van Anton Pieck tijdens Winter in de Vesting. Waan je op 14 en 15 december in de gemoedelijke sfeer van honderd jaar geleden waar olielampjes, vuurkorven en kaarsen de straten verlichten. Kerstkoren zingen de sterren van de koude winterhemel en natuurlijk kun je bij de leuke standjes terecht voor alles wat je nodig hebt voor de kerst. Koop meteen je groentes, ouderwets van een platte kar.

Meer Dickens?

  • Het verhaal 'A Christmas Carol' is natuurlijk om te smullen. In het Muiderslot kun je op 19 december van dit overbekende verhaal genieten in theatervorm;
  • Of ga naar het A Christmas Carol Concert. De eerste is op 9 december in het Concertgebouw van Amsterdam, maar daarna reist dit concert door Nederland;
  • Krijg je geen genoeg van kerst in de Victoriaanse tijd? Bekijk alle kerstmarkten in Dickensstijl op DagjeWeg.NL!
Foto 2. Allemaal karakters uit The Christmas Carol! Foto: Dickens Festijn Deventer © Ronald Hissink
Foto 3. Ook de fietsen zijn ouderwets. Foto: Dickens Festijn Deventer © Ronald Hissink
Foto 4. Kerst zoals in de tijd van Charles Dickens. Foto: Dickens Festijn Deventer © Ronald Hissink
'Arme kinderen', net als uit de tijd van Charles Dickens. Foto: Dickens Festijn Deventer © Ronald Hissink

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-11-26 17:14:18 · Gepubliceerd: 2015-12-07 19:45:52 - 13113