1

Dagje uit dit weekend

Heb jij al plannen? Bekijk de leukste uitjes voor dit weekend!

Donkere Dagen van Delft Redactioneel door
Foto 1. Overal in Gouda zijn gratis optredens te bezoeken, zoals in deze kerk. Foto: Hedwig Schipperheijn.

archief oud artikel 10 december 2015 Toerisme Landelijk Ook zo'n zin in kerstsfeer, kerstmuziek, kerstkransjes en alles wat ook maar iets met kerst te maken heeft? Kerstmis komt steeds dichterbij en we snakken naar samenzijn, warmte, lichtjes en gezelligheid. Er zijn genoeg sfeervolle uitjes dit weekend om bij weg te zwijmelen! De vijf leukste weekendtips voor jou op een rij.

Winterfeest met wensen

DELFT - De stad is een feestje vol lichtjes, kraampjes, muziek en gigantische kerstbomen. En dat allemaal voor de Donkere Dagen van Delft. Tot en met 3 januari is er van alles te beleven in de stad voor jong en oud. Er zijn speciale kinderactiviteiten en er staat een Wensboom. Lever je wens in de brievenbus naast de Wensboom in en wie weet komt jouw wens uit! Winkeliersvereniging De Klis laat een aantal wensen écht in vervulling gaan. Speciaal voor de feestdagen!

IJskoude kunstwerken

ZWOLLE - Stap een compleet nieuwe wereld binnen bij het Nederlands IJsbeelden Festival. Bergen sneeuw en ijs schitteren je tegemoet in de NS-Loods bij station Zwolle. Hier is alles van ijs. Ja, álles. De Taj Mahal, piramides, orka's, ijsberen en nog veel meer. Tot en met 24 januari geniet je hier van de mooiste kunstwerken, gemaakt door de veertig beste ijskunstenaars ter wereld.

Samen zingen bij kaarslicht

GOUDA - Dit jaar is het de zestigste keer dat duizenden mensen bijeenkomen om samen kerstliedjes te zingen, naar het kerstverhaal te luisteren en naar gratis optredens in de stad te gaan. Op vrijdag 11 december is er weer Gouda bij Kaarslicht. Met theater- en dansvoorstellingen, gewoon op straat. De samenzang op de Markt is inmiddels een beroemde tranentrekker en begint dit jaar op verzoek al om 18:30 uur. Er lopen levende kerststallen met schaapjes rond voor nog meer vertedering.

Koninklijke kerstdagen

APELDOORN - Schaatsen met uitzicht op een paleis, glühwein drinken als een prinses en genieten van royaal gedekte tafels. Vanaf 12 december tot en met 3 januari staat Paleis Het Loo in het teken van Winterpaleis Het Loo. Behalve schaatsen kun je ook sleeën en sjoelen en het paleis verkennen. Er zijn ook optredens van pianisten, bandjes en zangkoren.

Smullen in Sneek

SNEEK - Meer dan twintig verschillende horeca doen zondag 13 december mee aan de Lekker Sneek wintereditie. Met kraampjes door de hele binnenstad laten zij hun lekkerste gerechten zien! Stoofpotjes en stamppot, glühwein en beerenburg en chocolademelk en rookworst. Alles is lekker winters! De Kerstman is van de partij met zijn arrenslee, waar kinderen ook rondjes op mogen rijden. Ook de winkelliefhebbers hebben mazzel: de winkels zijn open voor koopzondag.

Foto 2. De gigantische kerstboom verlicht de Markt in Delft. Foto: Evenementenbureau Delft en De Burgemeesters.
Foto 3. Door de lichteffecten lijken de ijssculpturen nog magischer.
Foto 4. Samen in Gouda kerstliedjes zingen, met honderden mensen tegelijk. Foto: Remco Gielen.

Laatst gewijzigd: 2015-12-14 09:18:12 · Gepubliceerd: 10 december 2015 - 1418