3FM Serious Request 2015: keep them going

Glazen Huis Heerlen 2015 |  
Nieuws door
Foto 1. Dit jaar sluiten dj's Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering zich op voor het goede doel. Credits: NPO 3FM.

3FM Serious Request zet zich vanaf 18 december weer in voor een goed doel

18 december 2015 Showbizz Heerlen, Limburg Stel je voor: je wilt wel naar school, maar dat kan niet omdat het te onveilig is. 3FM Serious Request geeft dit jaar kinderen en jongeren die in extreme conflictgebieden leven een stem. Door oorlog en gevaarlijke omstandigheden hebben zij vaak geen kans op een opleiding. 3FM dj's Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering zetten zich vanaf 18 december tot en met 24 december in voor deze stille ramp vanuit het Glazen Huis in Heerlen.

Keep them going

Wereldwijd kunnen meer dan vijftig miljoen kinderen niet naar school vanwege oorlog en conflicten in hun leefomgeving. 3FM Serious Request zamelt in samenwerking met het Rode Kruis geld in om deze jongeren een opleiding en daarmee toekomstperspectief te kunnen geven. Denk hierbij aan kinderen uit Syrië, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: "Jongeren zijn de stille slachtoffers van oorlog. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf."

Opgesloten in het Glazen Huis

Dj's Giel, Domien en Paul sluiten zich dit jaar op in het Glazen Huis. Ze mogen niets eten en zetten zich vierentwintig uur per dag in om geld in te zamelen voor het goede doel. Volg ze online en via social media, vraag voor een donatiebedrag je lievelingsliedje aan of ga zelf langs in Heerlen. Dit jaar krijgen de dj's dagelijks bezoek van een van hun 3FM-collega's. Daarnaast komen er allerlei artiesten langs en zijn er inzamelacties, activiteiten en concerten in de stad.

Foto 2. Vorig jaar was 3FM Serious Request op de Grote Markt in Haarlem. Credits: NPO 3FM.
Foto 3. Elk jaar staan er duizenden mensen in de rij om tijden Serious Request geld te doneren voor een goed doel. Credits: NPO 3FM.

Laatst gewijzigd: 2015-12-16 15:29:22 · Gepubliceerd: 2015-12-16 14:41:36 - 933