1

Duik tussen de dino's tijdens Dinodagen in Naturalis!

Maak je eigen gave dino! Hoe ziet die van jou eruit?

Duik in de Dinodagen! Nieuws door
Foto 1. Wat ontdek jij over dino's? Foto: Naturalis.

archief oud artikel 19 december 2015 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Dino's bestaan niet meer... Maar jij bent vast wel benieuwd hoe ze eruit zagen? Tijdens de Dinodagen van 22 december tot en met 3 januari kom je in Naturalis alles te weten over deze enorme dieren! Doe de leuke dinospeurtocht of ga er met één op de foto. Wie durft?

Ontdek de Triceratops!

In Amerika zijn triceratopsbotten opgegraven en die worden bij Naturalis geprepareerd. De eerste botten zijn al aangekomen! Wil jij hier met je neus bovenop staan? Ren dan tijdens je bezoek aan Naturalis in de kerstvakantie snel door naar het Dinolab. Daar worden de hele dag door zeldzame botten geprepareerd. Dit wordt uiteindelijk de nieuwe aanwinst van Naturalis: een Triceratops!

Doe mee met de spannende dinospeurtocht!

Leer alles over dino's

Natuurlijk hoef je niet alleen met je neus in de botten te duiken. Tijdens de Dinodagen zijn er allerlei leuke dingen te doen! Doe bijvoorbeeld mee met het gratis speurspel. Hierbij zoek je in het museum naar de antwoorden op allerlei dinovragen. Als je naar huis gaat weet je heel wat meer over dino's!

Word jij een echte dino-onderzoeker?

Laat je handen wapperen met allerlei leuke activiteiten tijdens de Dinodagen. Ga zelf aan de slag en maak een Tyrannosaurus Rex! Je hebt natuurlijk geen idee hoe die eruit zagen.. Misschien is jouw dino wel rood met witte stippen! Of graaf je eigen fossiel op en bik hem daarna uit. Je voelt je net een echte paleontoloog als je die onderzoekslijst invult.. Wat ontdek jij over dino's?

Selfie met een dino

Lekker ontspannen na al die activiteiten. Dat kan in de Cinema! Hoewel, ontspannen... Je gaat hier met Pieter op avontuurlijke zoektocht naar de T-Rex! Reis mee naar de Verenigde Staten en ervaar de expeditie van heel dichtbij. En voordat je naar huis gaat kan een foto met een dino natuurlijk niet ontbreken! Trek je gekste bek en klik: een prachtig plaatje met een dino!

Behalve dino's is er in Naturalis nog veel meer te zien! Met meer dan 10.000 echte dieren, planten, stenen en fossielen vertelt het museum het verhaal van onze planeet. Tijd voor een bezoekje?!
Foto 2. Kom jij ook kijken naar het T-Rexjournaal? Foto: Naturalis.
Foto 3. Bekijk hoe de Triceratopsbotten worden geprepareerd in het Dinolab! Foto: Naturalis.

Laatst gewijzigd: 2016-01-04 15:02:40 · Gepubliceerd: 19 december 2015 - 801