1

Radio Festival in Beeld en Geluid

Beeld en Geluid staat tijdens de kerstvakantie in het teken van radio

Flits door de tijd in Beeld en Geluid Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Volg een Virtual Reality-tour door de studio van 3FM! Foto: Paul Ridderhof.

archief oud artikel 19 december 2015 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Beeld en Geluid staat tijdens de kerstvakantie volledig in het teken van radio! Tijdens het Radio Festival volg je een workshop radiomaken of doe je mee aan een popquiz of introspel! Dit allemaal onder leiding van NPO Radio 2-dj's als Frank van 't Hof, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes.

Let's Talk Music

Experts vertellen tijdens het Radio Festival over radio en muziek in de serie Let's Talk Music. Op verschillende dagen nemen de sprekers hun luisteraars mee langs hun expertisegebied! Leer alles wat je ooit wilde weten over muziek, de Top 2000 en 3FM.

  • Dj Stefan Stasse - De geschiedenis van de Top 2000;
  • Dj en journalist Arjan Snijders - 50 jaar 3FM
  • Statisticus Tom Goris - De statistieken van de Top 2000;
  • Muzieksamensteller Arjan de Ruiter - Hoe breng je evenwicht in je muziekkeuze?
  • Muziekwetenschapper John Ashley Burgoyne - Wat maakt muziek pakkend?
  • Diverse oud-omroepmedewerkers - De geschiedenis en het maken van vinyl.

Bekijk hier het volledige programma van het Radio Festival. Het Radio Festival is een aanvulling op de reguliere museumactiviteiten in Beeld en Geluid en de tijdelijke tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs voor Beeld en Geluid. Bekijk hier alle tijden en tarieven.

Een kijkje in het archief

Tijdens het Radio Festival nemen vrijwilligers van Beeld en Geluid bezoekers mee het archief in voor de radiorondleiding. Ontdek de geschiedenis van de radio in het rijke archief van Beeld en Geluid! Medewerkers van Beeld en Geluid laten objecten uit het archief zien en vertellen er interessante en mooie verhalen over. Voor een virtuele rondleiding in de 3FM-studio ga je naar de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio. Zet een Virtual Reality-bril op en laat je rondleiden door dj Paul Rabbering!

Zelf aan de slag

Ontdekken hoe het versterken van geluid werkt? Ga zelf aan de slag! Speciaal voor kinderen is er een workshop om een eigen telefoonluidspreker te knutselen en te versieren. Na je dagje uit bij Beeld en Geluid maak je met behulp van een greenscreen de ultieme herinnering: photobomb een idool! De foto vind je online terug, zodat je hem kunt opslaan of delen.

Tijdens het Radio Festival is het Top 2000 Café ook open. De live-uitzendingen van Grand Café Kranenbarg (19 december), Gijs 2.0 (21 tot en met 24 december) en de Top 2000 (25 tot en met 31 december) zijn gratis bij te wonen!
Foto 2. Leer zelf radiomaken tijdens het Radio Festival bij Beeld en Geluid. Foto: Paul Ridderhof.
Foto 3. Dj's en medewerkers van Beeld en Geluid leren je alles over muziek en radio. Foto: Beeld en Geluid.

Laatst gewijzigd: 2015-12-18 17:40:35 · Gepubliceerd: 19 december 2015 - 1435