Dagje uit dit weekend

De leukste winterse uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat ga jij doen dit kerstweekend? Bekijk hier de leukste uitjes!

24 december 2015 Toerisme Landelijk Met vrienden en familie genieten van de feestdagen, samen eten en lekker uitbuiken en daarna naar buiten! Er is genoeg te beleven dit weekend. De vijf gezelligste weekendtips voor jou op een rij. Vrolijke kerstdagen!

Foto 1. Kom ook naar de Long Lane of Love in Enschede. Foto: Enschede Promotie.

Vintage kerstkoopjes

GROENLO - Je hoeft niet langer stad en land af te speuren om een mooi antiekstuk te vinden. Dat doe je gewoon op de Brocante Markt in Groenlo! Daar vind je onder andere oud porselein, antieke meubels, linnengoed, oude trommeltjes, glaswerk en vintage kleding en accessoires. Zo zijn er leuke vintage hoedjes te koop! Dit weekend open op zaterdag 26 december, in Stadsboerderij Grolle.

Winterse romantiek

ENSCHEDE - Sfeervol shoppen, selfies maken in een arrenslee met rendier Rudolp en schaatsen in de stad. Enschede is een Winter Wonderland. Tot en met 3 januari is er van alles te beleven en kun je gezellig schaatsen op de ijsbaan op de Oude Markt. Er is zelfs een Long Lane of Love: een liefdeslaan vol hartjes met een Love Letters brievenbus. De mooiste ingezonden liefdesbrief wint een romantisch diner voor twee.

Op visite bij de kerstman

ROERMOND - Ga dit weekend op bezoek bij de kerstman, in Santa's Village! Een gigantische kerstmarkt, die dagelijks geopend is tot en met 31 december. Met authentieke chalets waar je kerstspulletjes en de lekkerste snacks koopt. Zoals churros, oliebollen, crêpes en natuurlijk glühwein. Santa heeft zelfs zijn eigen glühwein bar, met uitzicht op de kerstmarkt. Voor kinderen zijn er allerlei attracties, waaronder een carrousel met paardjes.

Smaakvolle feestdagen

DRACHTEN - Geen zin in afwas en gedoe op tweede kerstdag? Ga voor een high tea! In het theatercafé Hopper in Schouwburg De Lawei is op zaterdag 26 december een Kerst High Tea. Met natuurlijk traditionele lekkernijen zoals sandwiches en scones, maar ook met quiche, soep, macarons en vanillemascarpone. Je krijgt zo ontzettend veel, het lijkt wel een extra kerstdiner!

Een hele lieve kerst

DEN HAAG - De feestdagen zitten vol liefde, grootse gebaren en elkaar vertellen hoe dol je op elkaar bent. Tenminste, als we alle films en reclames moeten geloven. In het Museum voor Communicatie draait het deze winter ook om de liefde. Bekijk en maak moderne liefdesbrieven in de tentoonstelling Tribute to the Love Letter en ontdek complete liefdesverhalen in de tentoonstelling Love Is What You Want. Hoe, waar en wanneer ontmoetten mensen elkaar? Wat zijn hun grootste blunders en mooiste momenten? Leuk: je kunt ook jouw eigen liefdesverhaal aan de tentoonstelling toevoegen.

Foto 2. Liefdesverhalen van vroeger en nu. Vaak romantisch en af en toe een beetje zielig. Foto: Museum voor Communicatie.
Foto 3. Schaatsen op de ijsbaan op de Oude Markt. Foto: Enschede Promotie.
Foto 4. Behalve voorstellingen geniet je bij De Lawei ook van een high tea! Foto: Schouwburg De Lawei.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-12-24 09:01:52 · Gepubliceerd: 2015-12-23 13:39:59 - 1821