Kerstvakantie: leuke uitjes voor de kids

Waar maak je de kinderen blij mee in de kerstvakantie? Wij geven je tips!

Kasteel de Haar: een sprookje voor iedereen Redactioneel door
Foto 1. Genieten in de bekende Winter Efteling. Foto: De Efteling

archief oud artikel 14 december 2015 Toerisme Naar buiten willen ze maar eventjes, maar van binnen hangen wordt niemand blij. De kerstvakantie vraagt om een leuk programma voor het hele gezin! Kies alvast een leuk uitje voor de kinderen en ga er samen op uit. Voor meer herinneringen dan alleen het kerstdiner.

Sprookjesachtig uitje

HAARZUILENS - Met open mond kijken de kleintjes - en volwassenen - naar alle pracht en praal van het indrukwekkende Kasteel De Haar. Een bezoek aan dit kasteel zullen kinderen niet snel vergeten en al helemaal niet tijdens de kerstvakantie. Dan heerst er een opgewonden stemming op het kasteel, want het grote sprookjesfeest is op handen! Tijdens Sprookjes van De Haar, van 23 december tot en met 3 januari, worden alle bezoekers betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse sprookjesfeest. Maar dan, is de baron opeens verdwenen! Wie vindt de aanwijzingen - bijvoorbeeld in de kerstboom - en weet waar de baron is?

Tip: schaatsen, sleetje rijden en broodjes bakken boven een vuurtje. In het Nederlands Openluchtmuseum is het winters gezellig! Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum met 25% korting.

Kerstvakantie in de dierentuin

ROTTERDAM - Ook in de dierentuinen wordt de kerstvakantie gevierd. In Diergaarde Blijdorp staat de 1-jarige ijsbeertweeling deze vakantie in de spotlights. De twee, Sizzel en Todz, zijn vaak spelend te bewonderen in hun verblijf. Iedere dag om 14:30 uur komt de ijsbeerverzorger naar de IJsgrot en vertelt meer over de twee - nog steeds schattige - ijsbeertjes. Op 20 en 27 december blikt de ijsbeerverzorger terug op hun eerste jaar in de Blijdorp College Tour. En hij kijkt vooruit naar de toekomst!

AMSTERDAM - Ook in Artis staan er speciale activiteiten op het programma. Loop met het hele gezin de verzamelroute en kom erachter wat dieren in de natuur verzamelen. Omdat veel dieren in de winter binnen zitten, start er iedere dag om 15:00 uur een rondleiding langs de binnenverblijven. Nog geen plannen voor kerst? Beleef dan kerstavond in Artis en ga mee door de donkere dierentuin. Of ontbijt op Eerste Kerstdag bij de giraffen.

Frozen en Cars gemaakt van ijs

ZWOLLE - Een geweldige hoeveelheid sneeuw en ijs schittert je tegemoet bij het Nederlands IJsbeelden Festival. De NS-Loods bij station Zwolle is het toneel van spectaculaire ijsbeelden, van beroemde bezienswaardigheden als de Notre Dame en de Taj Mahal, maar ook van ijsberen en orka's. Ouders en kinderen kijken hun ogen uit bij al die schitterende ijssculpturen! De beelden van Frozen en Cars vallen vast in de smaak. Mochten de kids het onverhoopt toch niet zo interessant vinden, dan zijn er ook nog kermisattracties en LEGO om mee te spelen.

Het kerstverhaal in zand

VALKENBURG - Het kerstverhaal komt in deze weken op allerlei manier voorbij. In boekjes, levende kerststallen of tijdens concerten. In Valkenburg zien je het verhaal in zand tijdens het evenement Magic Sand . Duik in de Wilhelminagroeve, waar je de zandsculpturen kunt bewonderen. Omgeven door licht en muziek en tot in detail vormgegeven, is dit een bijzondere tentoonstelling. Na een bezoek aan de groeve kunnen bezoekers met een kabelbaan omhoog naar de Wilhelminatoren, voor een uitzicht over Valkenburg en het Geuldal.

Ook pretparken zijn open!

Een winterstop is er voor veel pretparken niet meer bij. Extra leuk, want dan kun je ook in de wintermaanden in de achtbaan of genieten van winterse taferelen in het Sprookjesbos van de Efteling. Omringd door lichtjes en vreugdevuren is een bezoek aan het sprookjesachtige park ook in de winter hartverwarmend. De Winter Efteling is inmiddels een bekende attractie in de grijze wintermaanden, maar wist je dat ook Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum in de winter open is? Het Land van Toos - met draaiende theekopjes en de Aqua Snake - en het Magic Forest - met de Maximus Blitz Bahn en de Booster Bike - zijn open van 9 november 2015 tot en met 18 maart 2016. En in de kerstvakantie, van 19 december tot en met 3 januari, zijn ook de achtbaan Troy en het schommelschip Scorpios open.

Zit er niets voor je bij? Vind meer inspiratie voor de kerstvakantie! DagjeWeg.NL heeft voor iedereen een idee.
Foto 2. Winterpret in Toverland © Robertvaningen.com
Foto 3. Sprookjes om zelf in mee te spelen op Kasteel de Haar.
Foto 4. De ijsbeertjes Sizzel en Todz staan deze kerstvakantie in de spotlights. Foto: Diergaarde Blijdorp/Rob Doolaard
Foto 5. Bliksem McQueen van ijs! Foto: IJsbeelden Festival Zwolle
Foto 6. Het dorpje Bethlehem van zand. Foto: Kerststad Valkenburg
Foto 7. Ook in de winter is een deel van de attracties in Toverland open. Foto: © Robertvaningen.com

Laatst gewijzigd: 2015-12-21 17:40:14 · Gepubliceerd: 2015-11-24 14:13:30 - 6520