Spannende kindervoorstelling: Ridder Florian

Edesche Concertzaal | Redactioneel door

Frank Groothof brengt het verhaal van Ridder Florian tot leven

12 januari 2016 Cultuur Ede, Gelderland Frank Groothof, bekend van Sesamstraat, trakteert kinderen vanaf vier jaar op een onvergetelijke kindervoorstelling. Op 6 februari vertelt hij het verhaal van Ridder Florian in de Edesche Concertzaal. Luisterend naar het spannende verhaal van Ridder Florian zitten de jonge toehoorders beslist op het puntje van hun stoel!

Foto 1. De avonturen van Ridder Florian, verteld door Frank Groothof.

Frank Groothof groeide op met muziek en verhalen, verteld door zijn fantasierijke vader. Door die verhalen ging de muziek voor hem leven. "Als ik muziek hoor, zie ik altijd beelden", vertelt hij. In zijn theatervoorstellingen, zoals Ridder Florian, geeft hij door wat hij zelf zo leuk vindt: verhalen vertellen bij mooie muziek! Het verhaal van deze voorstelling gaat over het jongetje Florian. Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur, helemaal in zijn eentje... De voorstelling is gebaseerd op het bekende boek van Marjet Huibers.

Een voorstelling met live muziek

Terwijl Frank Groothof het verhaal van Ridder Florian vertelt, brengt knipselkunstenares José Vingerling in schaduwspel de avonturen van Florian tot leven. Kinderen kijken ademloos naar de figuren, die achter het doek bewegen. Een bos met zingende struikrovers en een stoere draak, alles komt voorbij. Live muziek, gespeeld op viola da gamba, theorbe en barokgitaar, maakt de voorstelling nog leuker. Voor alle kinderen is Ridder Florian een prachtig avontuur, waarbij ze tegelijk kennismaken met bijzondere muziekinstrumenten.

Geniet op zaterdagmiddag 6 februari 2016 van de kindervoorstelling Ridder Florian in de Edesche Concertzaal in Ede. Aanvang 15:00 uur.
Foto 2. Kinderen hangen aan de lippen van Frank Groothof. Foto: Vincent Verhoeven / Edesche Concertzaal
Foto 3. Live muziek maakt de voorstelling nog leuker! Foto: Vincent Verhoeven / Edesche Concertzaal
Laatst gewijzigd: 2016-01-19 15:56:39 · Gepubliceerd: 2016-01-12 12:19:41 - 464