2016: Vier een feestje mee!

Beleef avonturen in Avonturenpark Hellendoorn | Nieuws door

Weet jij al waar je dit jaar heen moet voor een feestje?

17 januari 2016 Toerisme 2016 is begonnen en dat betekent: feest! Ook dit jaar vieren weer verschillende attractieparken en musea hun jubileum. En hierbij kunnen spetterende activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Bekijk in dit overzicht waar je dit jaar moet zijn voor het vieren van een feestje!

Foto 1. Vier het jubileum van Museum Speelklok mee.

Tachtig jaar Hellendoorn

Stap in het huis van Hilde of gil de longen uit je lijf in De Tornado

Speciaal om het tachtigjarig jubileum van Avonturenpark Hellendoorn te vieren, komen veel historische momenten terug. Maar ook de nieuwe spetterende zomershow wil je niet missen! Wat doe jij in het park? Waag je je in de Tornado of speel je liever voor rioolrat en race je door tunnels? De hele familie vermaakt zich in elk geval als de beste bij de familieshow van Kareltje en Jasmijn

Stap in het atelier van Herman Brood

Herman Brood, schilder in hart en nieren! 2016 is het jaar dat hij zeventig zou zijn geworden. In Museum Jan van der Togt bekijk je de exclusieve expositie met schilderijen en tekeningen die deze schilder in zijn veelzijdige leven maakte. En dat is niet alles... het complete atelier waarin Herman Brood vijftien jaar woonde en zijn schilderijen maakte, wordt compleet nagebouwd! Dichterbij deze schilder kun je niet komen. Donderdag 28 januari wordt de tentoonstelling om 16:30 uur geopend door vrouw Xandra en dochter Lola van Herman Brood.

Museum Speelklok laat feestmuziek horen

De geboortedag van Museum Speelklok was in 1956. En dat betekent: feest! Om het zestigjarige jubileum te vieren, staat het museum bomvol vrolijke activiteiten. De jubileumroute leidt je langs de mooiste stukken uit het museum, maar ook succesvolle voorstellingen zijn opnieuw te bekijken. In de vakanties kunnen kinderen niet om Museum Speelklok heen! Met tal van kindervoorstellingen en activiteiten is dit voor hen de place to be!

Hoera voor Hilde!

Huis van Hilde bestaat nog lang geen zestig jaar, maar dat maakt een bezoek aan dit museum niet minder leuk. Vrijdag 15 januari vierde het museum dat het één jaar bestaat. En daarvan zijn komend jaar de gevolgen duidelijk te merken. Er staan drie nieuwe tijdelijke tentoonstellingen op het programma en de Vondst van de Maandvitrine laat iedere maand een nieuwe aanwinst zien. Boeiende lezingen en spetterende kinderactiviteiten maken het feestprogramma compleet! En krijg je trek? In het restaurant Hildes Heerlijkhyd staan regelmatig nieuwe streekproducten op het menu.

Foto 2. Huis van Hilde bestaat 1 jaar!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-01-22 11:34:36 · Gepubliceerd: 2016-01-16 21:10:20 - 916