Kitsch of kunst? Stap in een wereld van plastic in het ADAM!

Bezoek het ADAM |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Of ontdek de kunst in een tijdelijke tentoonstelling

23 januari 2016 Cultuur Brussel, Brussel Is het nu kunst of is het gewoon kleurrijke kitsch? Dat vraag je je bij binnenkomst in het Plasticarium misschien af. Maar bijzonder is het zeker! Het ADAM in het Atomium in Brussel opende afgelopen december haar deuren. Ben jij ook zo benieuwd?

Foto 1. Ontdek de kleurrijke collectie van plastic in het Plasticarium! Foto: ADAM - Christophe Licoppe.

Slapen op een bed van plastic?

Wist je dat er ook donaties uit Nederland te zien zijn?

Plastic bordjes, plastic stoelen, plastic ringen, je kunt er van alles van maken! Misschien zelfs wel meer dan je denkt... In de Plasticarium collectie van het ADAM - het Art & Design Atomium Museum - is alles gemaakt van dit kleurrijke materiaal. Je ontdekt hier duizenden plastic voorwerpen: van gebruiksvoorwerpen tot hoogstaande kunst. Je hoeft hier niet raar op te kijken van een plastic bed! Of het ook echt lekker slaapt, is dan weer een andere vraag.

Foto's uit Hollywood

De Plasticarium collectie is één van de tweehonderd belangrijkste designcollecties ter wereld. Phillippe Decelle, een plasticverzamelaar in hart en nieren, heeft in de afgelopen jaren de collectie bij elkaar verzameld. Omdat de collectie niet in zijn geheel in het museum past, wordt deze ieder jaar veranderd. Zo blijft een bezoek aan het ADAM een verassing en ontdek je steeds weer nieuwe dingen! Er staan dit jaar drie tijdelijke tentoonstellingen op de planning. Vanaf 10 maart kun je de eerste bewonderen: De collectie foto's van Charles en Ray Eames. Bekijk Movie-set: een reeks van 233 foto's die Charles Eames maakte toen hij op de set van zijn vriend Billy Wilder verbleef. Hier ging hij, gewapend met zijn camera, op pad om Hollywood aan de buitenwereld te tonen. Decors, cameramannen en bekende namen als Audrey Hepburn komen voorbij. Stap binnen in het Hollywood van de jaren tachtig!

Nog meer weten over het ADAM?

Wil je graag meer weten over het ADAM? Volg dan een rondleiding met één van de gidsen! Ook kinderen die meer willen weten van kunst, zijn bij één van de leuke activiteiten op de juiste plek. Volg een workshop over design of bekijk één van de kunstthema's eens van een andere kant. De activiteiten worden uitgewerkt door een enthousiast team en zijn bestemd voor kinderen, jongeren, volwassenen en schoolklassen. Alle leeftijden zijn hier dus op hun plek.

Bereikbaarheid

Het Art & Design Atomium Museum staat in het noordelijke deel van Brussel. Het is vanaf het Heizel Metro station vijf minuten lopen. Het museum staat op honderd meter afstand van het Atomium. En die is niet te missen met zijn enorme zilveren bollen!
Foto 2. Kun jij zien wat dit is? Foto: ADAM - Elie Leon.
Foto 3. Bij binnenkomst word je al verrast door het unieke gebouw! Foto: ADAM - Christophe Licoppe.
Foto 4. Plastic stoelen. Zouden ze fijn zitten? Foto: ADAM - Elie Leon.

Laatst gewijzigd: 2016-02-02 10:11:43 · Gepubliceerd: 2016-01-21 10:50:28 - 728