Vijf splinternieuwe attracties in 2016

Dit staat er te gebeuren in 2016: veel nieuwe attracties!

Hier zijn alle attractieparken te vinden Nieuws door
Foto 1. De spectaculaire achtbaan Taron in Phantasialand. Foto links: Van Madmaexchen (Diskussion) - eigen werk, Vrij te gebruiken.

archief oud artikel 24 januari 2016 Toerisme Landelijk Geheimzinnige verhalen doen de ronde en schimmige foto's duiken overal op. De attractieparken maken zich op voor een nieuw seizoen, mét nieuwe attracties. Voor de achtbaanliefhebbers is het een topjaar, want Phantasialand staan straks twee nieuwe rollercoasters. En na veertien jaar komt Walibi Holland eindelijk weer eens met een nieuwe achtbaan op de proppen. Dit zijn de attracties om je komend jaar op te verheugen.

Op pad met Heks Hupsakee

Vorig jaar leek de nieuwe attractie van Sprookjeswonderland al open te gaan, maar dit voorjaar is het eindelijk zover. De bezoekers van het park in Enkhuizen gaan dan op Hekspeditie! Een glansrol in deze nieuwe attractie is weggelegd voor Heks Hupsakee, de gastvrouw van Sprookjeswonderland. In een schimmige, donkere ruimte trakteert zij op haar gebrekkige toverkunsten. En dan, en in de hoofdshow, volgt het echte werk. Hier neemt iedereen – 35 bezoekers per keer – plaats op een vliegend tapijt en zweeft mee over Sprookjeswonderland. Het gebouw is helemaal in de stijl van het sprookjespark en is door het park zelf gebouwd.

Voor twee nieuwe achtbanen naar Duitsland

Het is een stukje over de grens, maar voor twee nieuwe achtbanen wil je dit seizoen zeker naar Phantasialand Het park werkte de afgelopen maanden in beslotenheid aan de lanceerachtbaan Taron. Inzittenden van deze spectaculaire ride schieten met 100 kilometer per uur door een decor van rotspartijen. Meerdere lanceringen maken de baan extra spectaculair. En dan, is er nog een nieuwe rollercoaster. Phantasialand startte onlangs met de bouw van familiecoaster Raik, die ook dit jaar opent. Wanneer het zover is? Dat houdt het park nog even geheim. Lees in het magazine van Phantasialand meer over Taron.

Na 14 jaar...een nieuwe achtbaan in Walibi

Walibi Holland staat bekend om zijn gave achtbanen, zoals Goliath, Speed of Sound en Condor. Maar na veertien jaar kun je best zeggen dat het tijd was voor een nieuwe sensatie. En die komt eraan! De naam van de thrill ride is Lost Gravity, maar hoe het er precies uit komt te zien? Dat is één groot geheim. Walibi geeft stukje bij beetje meer prijs en de achtbaanfans kunnen haast niet meer wachten. Het belooft alvast een rit vol G-krachten en onverwachte manoeuvres te worden. Sta je al te trappelen? Lost Gravity opent in het nieuwe seizoen, wat start op 24 maart.

Het 29e sprookje van de Efteling

In het geweld van al die nieuwe achtbanen komt 's lands grootste attractiepark met een lieflijk sprookje. De Efteling breidt het Sprookjesbos uit met Pinokkio. Bezoekers vinden Pinokkio in het voorjaar van 2016 tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes. In de werkplaats van Geppetto loeren alle nieuwsgierige oogjes naar binnen. Maar waar is Pinokkio eigenlijk? Het sprookje is een klassiek Efteling-tafereeltje, met interactieve elementen waardoor bezoekers echt op zoek gaan naar het jongetje van hout. Bij een sprookje blijft het dit jaar in de Efteling, maar het park kondigde al wel de grootste en duurste attractie ooit aan: Symbolica. Deze darkride opent in de zomer van 2017.

Het verlanglijstje van Duinrell

Attractiepark Duinrell heeft een verlanglijstje. En de eerste wens is afgestreept! Eind vorig jaar kreeg het park de vergunning om een nieuwe attractie te bouwen. De zogenaamde vliegtuigmolen, een 22 meter hoge molen met kantelende stoeltjes, opent waarschijnlijk in april dit jaar. Het leuke van deze attracties is dat je zelf aan de knoppen zit! Iedere passagier kan zelf bepalen of de stoel over de kop gaat of niet. De website Looopings.nl wist al in 2013 te melden dat Duinrell naast de spannende vliegtuigmolen ook een vrije valtoren en een hangende achtbaan op het verlanglijstje heeft. De komende jaren misschien wat vaker een dagje Duinrell?

Nog meer nieuwe attracties

  • Ook Walibi Belgium opent met het nieuwe seizoen op 26 maart een nieuwe attractie. En wat voor één! Het concept van de PowerSplash viel al in de prijzen en is de hoogste en snelste attractie van België. Passagiers gaan in boten 45 meter omhoog, met 100 kilometer per uur! Daarbij krijgen ze maar liefst drie lanceringen te verduren, waarvan twee achterwaarts. Dat is pas een adrenalinekick...
  • Plopsaland de Panne introduceert deze zomer een houten achtbaan in de wereld van Heidi. De baan bereikt een snelheid van 71 kilometer per uur.
Foto 2. Wat hebben de attractieparken voor 2016 in petto? Foto: https://www.flickr.com/photos/tamrouti/6020866237, CC BY 2.0.
Foto 3. Op Hekspeditie in Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland
Foto 4. Heks Hupsakee demonstreert haar toverkunsten. Foto: Sprookjeswonderland.
Foto 5. Walibi Holland houdt het spannend. Foto: screenshot YouTube Walibi Holland

Laatst gewijzigd: 2016-07-04 12:24:27 · Gepubliceerd: 2016-01-23 21:59:06 - 4689