Twaalf dagen films en popcorn in Rotterdam

Bekijk de nieuwste films en ontdek de laatste trends in cinema!

International Film Festival Rotterdam 2016 Nieuws door
Foto 1. Bekijk bijzondere en nieuwe films tijdens het festival. Foto: International Film Festival Rotterdam.

archief oud artikel 26 januari 2016 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Wie ook maar een beetje van cinema houdt, moet op z'n minst één filmpje meepakken tijdens het International Film Festival Rotterdam - in het kort IFFR. Vanaf 27 januari tot en met 7 februari is de stad een gigantische bioscoop vol nieuwe en opmerkelijke films in uiteenlopende stijlen en over diverse onderwerpen. Zak onderuit in die bioscoopstoel, doe mee aan workshops en dompel je onder in de wondere wereld van film!

Wat kan ik doen tijdens IFFR?

Films kijken natuurlijk! Met het International Film Festival Rotterdam is de stad twaalf dagen lang de spil van de internationale filmindustrie. Op verschillende plekken in de stad worden diverse films vertoond: sommige duren drie minuten, andere anderhalf uur. De ene film bekijk je in een hip filmhuis en de andere in een ouderwetse drive-inbioscoop. Om de keuze wat makkelijker te maken en wat overzicht te scheppen in het gigantische aanbod, zijn de honderden films onderverdeeld in vier categorieën en kleuren:

  • Bright Future - Jong en upcoming talent met een eigen stijl en vaak originele werken (geel);
  • Voices - Bekende filmmakers met een onderscheidende stem, geschikt voor een groot publiek (blauw);
  • Deep Focus - films met diepgang. Over de geschiedenis van cinema en echte klassiekers (groen);
  • Perspectives - Een kritische blik op film en andere media, bijvoorbeeld over de constante stroom aan nieuwe televisieseries (rood).

Koken, vechten en jingles maken

Tijdens IFFR zijn er in de Doelen gratis workshops te volgen in combinatie met films. Eerst kijk je een film en daarna probeer je iets uit de film zelf uit! Leer Scandinavisch koken in de workshop Nordic Cooking - een knipoog naar de documentaire 'Noma, My Perfect Storm' over Deense chèf-kok René Redzepi - en leer je eigen radio-jingles maken na het zien van 'Radio Dreams', een film over een radiozender in San Francisco met een bijzondere missie . Of ontdek de Bruce Lee in jezelf in de workshop Martial Arts na het zien van de oosterse actiefilm 'The Assassin'!

Voor het hele gezin

Voor jonge filmliefhebbers is concentratie soms een puntje. Daarom bestaat het ochtendprogramma van Kids Only op zondag 31 januari alleen uit korte films. In de middag volgen kinderen een filmworkshop terwijl de ouders een film uit het festivalaanbod kijken. Op die manier kan het hele gezin op zondag 31 januari genieten van IFFR!

Help, ik kan niet kiezen! Welke IFFR film mag ik absoluut niet missen? Doe de test en ontdek welke film perfect bij je past.
Foto 2. De hele stad staat tot en met 7 februari in het teken van cinema. Foto: International Film Festival Rotterdam.
Foto 3. Doe mee aan gratis filmgerelateerde workshops! Foto: International Film Festival Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2016-01-28 09:12:14 · Gepubliceerd: 26 januari 2016 - 1007