Dagje uit dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Bekijk deze leuke tips!

11 februari 2016 Toerisme Landelijk De universele dag van de liefde is bijna aangebroken, maar los daarvan is het ook gewoon lekker weekend! Bezoek een museum met korting of kus bij de bioscoop zelf je korting bij elkaar. Bewonder lichtgevende watervallen en stralende brulkikkers in Burgers' Zoo of ontdek meer over de Tweede Wereldoorlog in Overloon. Wij hebben de vijf leukste tips voor dit weekend voor je op een rij gezet!

Foto 1. Chez BROOD, de productie over Herman Brood, speelt alleen dit weekend nog in het DeLaMar Theater. Foto: Raymond van Olphen.

Eeuwenoude ingelijste raadsels

DEN BOSCH - Bezoek vanaf 13 februari de grootste Jheronimus Bosch tentoonstelling ooit: Jheronimus Bosch: Visioenen van een genie in Het Noordbrabants Museum. Veertig kunstwerken zijn uit alle hoeken en gaten van de wereld naar Den Bosch gebracht. Schilderijen en tekeningen vol raadsels, verborgen boodschappen en met mysterieuze thema's. Bosch overleed vijfhonderd jaar geleden, maar zijn kunst doet nog steeds vele hersens kraken.

Muzikale ode aan Brood

AMSTERDAM - Dit weekend is de allerlaatste kans om Chez BROOD in Amsterdam te zien. De stad waar Herman Brood woonde met zijn gezin, een wild leven genoot en uiteindelijk stierf. Chez BROOD is een muziektheaterproductie in samenwerking met Hermans vrouw, Xandra Brood. Het gaat over zijn muziek, zijn kunst, zijn leven en zijn dierbaren. Natuurlijk komen zijn hits ook voorbij, zoals Never Be Clever en Saturday Night. Zaterdag 13 februari is de laatste voorstelling in het DeLaMar Theater, daarna wordt Chez BROOD een reizende productie door het hele land.

Sta stil bij vrijheid

OVERLOON - Vrijheid, denk je er wel eens aan hoe speciaal dat is? Om de vrijheid te vieren en de Tweede Wereldoorlog te gedenken, werd Oorlogsmuseum Overloon bovenop het slagveld van de bloederige Slag bij Overloon gebouwd. Leer alles over het spannende verzet, bekijk voertuigen uit de oorlog en ontdek welke rol vrouwen speelden in oorlogstijd. Bestel kaartjes voor Oorlogsmuseum Overloon via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 25% korting per ticket!

Lichtgevende visjes

ARNHEM - Wandelen door de jungle, de woestijn en door de oceaan terwijl je omgeven wordt door duizenden lichtjes. Een spannend avontuur in het donker voor gezinnen en juist ontzettend romantisch voor stelletjes! Na zonsondergang verandert Burgers' Zoo in Burgers' Light. Een lichtspektakel met spannende effecten, waardoor de natuur nog mooier lijkt. Bestel tickets voor Burgers' Light en krijg korting via DagjeWeg.NL Tickets!

Kussen is korting

DEN HAAG - Als je wat extra aanmoediging nodig hebt om iemand te zoenen tijdens een afspraakje, moet dit wel de doorslag geven. Bij Omniversum krijg je op Valentijnsdag twintig procent korting op twee bioscoopkaartjes als je elkaar zoent bij de kassa. Dat scheelt nogal wat! Als je gewoon met een vriend of familielid naar de bioscoop wilt op zondag 14 februari, is een bescheiden kusje op de wang misschien ook wel voldoende om flinke korting te krijgen. In de beroemde woorden van Cupido: niet geschoten is altijd mis!

Nog steeds niets gepland voor Valentijnsdag? Bekijk deze romantische last minute tips.
Foto 2. Bekijk oude voertuigen en leer meer over de Tweede Wereldoorlog en de Slag bij Overloon. Foto: Oorlogsmuseum Overloon.
Foto 3. Jheronimus Bosch, De aanbidding door de koningen, ca. 1470-80, New York, the Metroploitan Museum of Art, John Stewart Kennedy fund, 1913. Foto Rik Klein Gotink en beeldverwerking Robert G. Erdmann voor het Bosch Research and Conservation project. Met speciale medewerking van Museo Nacional del Prado.
Foto 4. Duik in de Ocean van Burgers' Zoo en laat je verblinden door kleurrijke tropische vissen. Foto: Burgers' Zoo.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-02-11 16:50:26 · Gepubliceerd: 2016-02-10 15:42:06 - 759