Een 'hoop' doen in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Op Poeptour en poepscheppen: heel erg leerzaam!

20 februari 2016 Toerisme Amersfoort, Utrecht In DierenPark Amersfoort zijn ze niet vies van een flinke olifantendrol. De dierentuin viert de voorjaarsvakantie met Poep & Zoo, waarin twee weken lang alles draait om, jawel, poep! Samen op Poeptour en scheten laten in de scheetzone: daar wordt wat af gegniffeld. Oh, en iemand nog een Gekakje of wat Poepsoep?

Foto 1. Maak kennis met Meneer Mestkever! Foto: DierenPark Amersfoort

Poep & Zoo

Net als voorgaande jaren doet DierenPark Amersfoort in de voorjaarsvakantie een boekje open over poep. Honderden kilo's produceren de dieren in de dierentuin iedere dag. Genoeg te vertellen dus! En vies? Dat valt volgens het dierenpark wel mee. Je kunt er namelijk aan zien hoe gezond je bent en dieren zijn er bijzonder creatief mee. Neushoorns gebruiken het om hun territorium af te bakenen en palingen 'praten' door scheten te laten.

Een achternaam als Poepjes, Vollebroek of de Hoop? Op zaterdag 20 februari mag iedereen met een poep-gerelateerde achternaam gratis naar DierenPark Amersfoort.

Samen op Poeptour en poep scheppen

Het klinkt misschien niet zo fris, maar een Poeptour is wel heel leerzaam. Je komt er achter welk dier witte drollen poept en welke maar één keer per week poept. Klaar voor het poeponderzoek? En de grootste schetenlater van de familie kan zijn of haar scheet eens meten in de scheetzone. Ook leuk is de Poep & Zoo-speurtocht. En ben je echt niet vies van poep? Dan mag je met een dierverzorger, voor openingstijd, poepscheppen in de dierentuin! Er zijn een aantal ochtenden in de voorjaarsvakantie waarvoor je online een ticket kunt bestellen. Per ochtend mogen twintig poepscheppers mee, dus wees er op tijd bij.

Poepsoep van Pierre Wind

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, staan er ook nog heel heerlijke hapjes op het menu van DierenPark Amersfoort. Zin in een drolnut? Ook lekker: de zoete hoop en het gekakje. En de eerste dag van de voorjaarsvakantie - 20 februari - bereidt chef-kok Pierre Wind een smakelijke poepsoep. Gelukkig, niet met poep, maar wel met veel vezels. Een goede voorbereiding voor de scheetzone...

Vind alle dierentuinen op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Samen op Poeptour! Foto: DierenPark Amersfoort

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-02-20 13:54:18 · Gepubliceerd: 2016-02-16 12:21:20 - 1411